Alena Vitásková: Proti šikaně se bude energetický regulační úřad bránit. Byl doslova torpédován

04.08.2015 10:58

Potřebné podklady týkající se nastavení cenové regulace na IV. regulačního období v elektroenergetice a plynárenství zaslal Energetický regulační úřad (ERÚ) dne 31. července 2015 regulovaným společnostem. Předsedkyně ERÚ Alena Vitásková zároveň dnes podepsala regulační vyhlášky, které jsou pro zahájení IV. regulačního období nezbytné.

Alena Vitásková: Proti šikaně se bude energetický regulační úřad bránit. Byl doslova torpédován
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

„Naprosto v souladu se zákonem jsme jednak vydali regulační vyhlášky, a zároveň jsme dnes doplnili zveřejněnou metodiku IV. regulačního období tak, abychom v následujících třech letech transparentně regulovali. Jednalo se o velmi složitá vyjednávání s regulovanými subjekty včetně navazujícího legislativního procesu vydání vyhlášek, který byl ve svém závěru torpédován postupem Legislativní rady vlády. Aktivní překážky tomu, abychom mohli regulační vyhlášky vydat, kladla zejména komise LRV, kterou vede JUDr. Josef Vedral, Ph.D., a v níž zasedá i bývalý člen vedení ERÚ. Proti této šikaně a proti snaze zničit výsledky ročního vyjednávání s celým energetickým trhem se bude úřad bránit všemi právními prostředky,“ řekla dnes Alena Vitásková.

IV. regulační období začne platit od 1. ledna 2016 a bude zkráceno na tři roky, během nichž dojde k novému ocenění společností a nastavení dlouhodobých regulačních pravidel.

„Nastavené podmínky splňují mé základní požadavky, tedy že koncové ceny elektřiny, plynu a tepla musejí zůstat přijatelné a že zároveň budou regulované subjekty motivovány k investicím do energetické bezpečnosti a dostupnosti služeb, které v důsledku ochrání české spotřebitele,“ uvedla dále Alena Vitásková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.