Alena Vitásková: Tam, kde i vinice pláčou

27.06.2021 15:38

• Tornádo změnilo život na jižní Moravě • Nerozdělujte dále společnost – potřebujeme sjednocení • Kdo neumí pomoci, ať „drží hubu“ • Média zůstaňte, bez vaší pomoci se brzy zapomene

Alena Vitásková: Tam, kde i vinice pláčou
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková

Přírodní katastrofa změnila životy obyvatelům obcí na jižní Moravě. Přišli o střechu nad hlavou, živobytí, jejich podnikání bylo smeteno. Mnohým zůstávají hypotéky, a přitom jejich domy přestaly během pár minut existovat, nemají kam složit hlavu. Někteří přišli o to nejcennější o životy, o životy svých blízkých.

Smutek, žal a bolest musí pocítit každý občan, byť měl to štěstí a tentokráte to nebyl on, tím postiženým. Empatie a pomoc přichází ze všech částí naši vlasti, ale i ze zahraničí.

Objevují se ale i nenávistné názory, hyenismus, politický boj i v této těžké době. Nad těmito výroky zůstává rozum stát i otrlým.

Institut Aleny Vitáskové (IAV) vyzývá proto všechny obyvatele naší země, nenechte se rozdělit, pomáhejte postiženým, jak nejlépe umíte. Finančně, hmotně, fyzicky, morálně. Majitelé řemeslnických firem, živnostníci – vyšlete pomoc. Řemesla budou chybět k odstranění vzniklých škod. A těm ZLÝM, kteří dokáží jen „kritizovat, vytvářet blbou náladu, rozdělovat společnost, hanobit práci druhých,“ tak vám všem zasíláme vzkaz: „DRŽTE HUBU“, tím totiž pomůžete nejvíce.

Anketa

Má Robert Šlachta vaši důvěru?

56%
37%
hlasovalo: 16628 lidí

Je absolutně nemorální napadat premiéra Babiše, nebo ministryni Schillerovou, že se jeli ihned po katastrofě na místo podívat. Útočit na přední představitele státu, že se o katastrofu a její dopady zajímají je ubohost sama. Je přece naprosto normální, žádoucí a nutné, aby tam byli, aby na vlastní oči viděli zkázu, která postihla obyvatele země, kterou spravují. Dokáže si někdo představit, že by v této situaci tam nikdo z představitelů státu nejel? Jen hlupáci je mohou napadat, že si dělají volební PR! Jen hlupáci mohou navrhovat, že by měli vzít lopatu! Tyto výroky různých duševních invalidů, zlých lidí jsme shlédli nejen na tweetru, či v dalších médiích.

Přestože máme k vládě Andreje Babiše velké, dá se říci zásadní výhrady, tak v této věci věříme, že postiženým pomohou. Že se urychleně uvolní alespoň několik miliard korun (minimálně 10 miliard korun) k obnově jednoho z nejkrásnějších koutů naší vlasti.

Dělejme každý to, co umíme nejlépe. A vy ostatní, co nic neumíte, tak na chvíli zalezte do svých děr a nedělejte blbou náladu.

Vyzýváme naše média, politiky, podnikatele, řemeslníky, všechny, kteří chtějí a umí pomoci:

  • Reportéři, novináři, publicisté, fotografové – buďte na místě, informujte veřejnost, co se stalo, jak probíhá pomoc, jaká pomoc je potřeba, u koho se hlásit, aby pomoc byla efektivní. Dělejte svoji práci jako doposud, bez neopodstatněných útoků.
  • Média, buďte na místě i za dva měsíce, za půl roku. Informujte až do úplného odstranění škod způsobených tímto živlem. Nenechme postižený region na holičkách. Pomozme vrátit domovy. Média, bez vaší pomoci se brzy zapomene.
  • Politici, nebojte se účinně pomoci. Nenechte se zastrašit politickými oponenty, kteří se snaží váš zájem devastovat tím, že „je to předvolební kampaň“.
  • Pokud do voleb zajistíte relevantní, nediskriminační pomoc postiženým občanům, postiženému regionu, tak by to byla nejúspěšnější předvolební kampaň za posledních třicet let.

IAV vysoce hodnotí pomoc Karla Komárka, který ihned uvolnil 150 mil. Kč na obnovu tohoto regionu. Kdo rychle dává, dvakrát dává.

Proč tak neučinil Andrej Babiš, jeden z nejbohatších občanů naší země?

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV
Za výkonnou Radu IAV

Praha, 27. 6. 2021

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…