Alena Vitásková: Uštván k smrti

01.04.2020 14:02

Dne 27. března 2020 zemřel Ing. Jaroslav Chalupa, bývalý ředitel odboru licencí Energetického regulačního úřadu (dále jen ERÚ), „uštván k smrti“ systémem, který se snaží zločin solárního tunelu skrýt pod vykonstruované kauzy, aby kryl skutečné zločince.

Alena Vitásková: Uštván k smrti
Foto: archiv
Popisek: Alena Vitásková

Mezi vykonstruované patří i kauza, na které byl Ing. Jaroslav Chalupa veřejně dehonestován, podeptána jeho čest, pošlapány veškeré zásluhy, které svoji prací pro vlast za svůj život odvedl. Zemřel čestný, slušný, pracovitý, empatický člověk, odborník v energetice, odborník znalý zákonů, norem, předpisů a vyhlášek. Vynikající ředitel, kterého si podřízení vážili a nadřízení v něm měli jistotu odbornosti, spolehlivosti, pracovitosti. Práci obětoval vše, nakonec i svůj život.

Miloval svoji rodinu, psíka, zahradu, květiny, které s manželkou pěstovali. Květiny tak krásné, že se zatajoval dech. Dokázal se o tu nevídanou krásu podělit a v každém ročním období okrášlit svými výpěstky nejednu kancelář ERÚ. Byl „uštván k smrti“ zločinným syndikátem, byl „uštván k smrti“ člověk, který se těšil na důchod, zahrádku, květiny, rodinu, přátelé, na zasloužený odpočinek. Byl uštván ve vykonstruovaném zločinu a důchodu si neužil.

Ing. Jaroslav Chalupa byl dne 19. 12. 2016 obviněn vyšetřovatelem pplk. Leošem Špačkem z Hradce Králové (pár dnů před Štědrým dnem).Obžalován státním zástupcem Ondřejem Frgalem a nepravomocně odsouzen dne 18. 2. 2020 Krajským soudem v Ostravě, soudním senátem JUDr. Petry Hajdíkové, přísedícími Mariánem Kuzmíkem a Kamilem Jarošem k podmíněnému trestu za své rozhodnutí ve správním řízení, které provedl zcela v souladu s legislativou, zákony, normami, předpisy, nic neporušil!

Tříletá dehonestace člověka, který se ničím neprovinil, se podepsala na jeho zdraví, na jeho životě. Celou dobu věřil v právní stát. Věřil, že nemůže být obviněn – byl. Věřil, že nemůže být obžalován – byl. Věřil, že nemůže být odsouzen – byl. Již nestihl podat odvolání proti nepravomocnému rozsudku – zemřel 27. 3. 2020. Zemřel, pošlapán na cti, s hořkostí a zklamán, že nežije v právním státě.

Zcela zbytečně zemřel vynikající pracovník, slušný, čestný člověk a já vyslovuji hlubokou lítost nad touto ztrátou.

Všichni účastníci této „štvanice“ na nevinného, ponesou navždy krev na svých rukou. Všichni, kteří tomu nezabránili a mohli, jsou spoluviníci.

Ing. Alena Vitásková – předsedkyně IAV (bývalá předsedkyně ERÚ) Signatářka a mluvčí Manifestu IAV -Občanů poškozených státem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…