Andrej Babiš: Žádná Aurora, jen „čudla“, pane Pečinko

08.06.2012 9:15

Možná je to jen náhoda, ale z posledních komentářů týdeníku Reflex se zdá, že se jeho autoři (nebo i vydavatelé, nevím) snaží za každou cenu udržet tradiční parlamentní strany u vlády.

Andrej Babiš: Žádná Aurora, jen „čudla“, pane Pečinko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Časopis má zřejmě pocit, že naši zemi ODS (rozuměj i jejich odštěpky VV a TOP 09) a ČSSD (Paroubek, Zeman...) vedly a vedou více než dobře.

V Reflexu je hlavním politickým zastáncem těchto "státotvorných" stran (tedy hlavně své ODS) pan Pečinka, který využije každé příležitosti, aby zaútočil na potenciální nové politické subjekty, které jsou stejně jako 92 procent tohoto národa (podle květnového průzkumu STEM) nespokojené s politickou situací v Česku.

Poslední smyšlenkou, kterou pan Pečinka oblažil stránky Reflexu, je údajný "revoluční start" těchto nových subjektů (pan Pečinka jim říká "antipolitická hnutí" a kupodivu jmenuje pouze mne), který prý obstarala kauza Rath. Aféra podle něj "byla takovým malým českým výstřelem z bájné lodi Aurora, která měla dát ruským bolševikům signál k povstání".

Nevím, jestli si pan Pečinka jako předrevoluční kandidát KSČ ještě pamatuje, co přesně výstřel Aurory znamenal. Kauza Rath ale rozhodně ničím revolučním (alespoň pro mě, ale věřím, že i pro všechny normálně uvažující lidi) není. Protikorupční iniciativy začaly ve velkém vznikat během a těsně po vládě Mirka Topolánka a Marka Dalíka (nebo obráceně?), kdy se začalo postupně zjišťovat, co tu po sobě tento párek pokrývačů korupce zanechal. Iniciativa ANO 2011 vznikla loni na podzim. Loni vznikly také Nadační fond proti korupci pana Janečka nebo iniciativa Veřejnost proti korupci. Nikdo tehdy nemohl vědět o jakémsi oslabení ČSSD a ODS kauzou Rath.

Za to jsme věděli a víme o krádežích v mnohonásobně vyšších částkách, na kterých se ODS i ČSSD přinejmenším nekompetencí (ale také korupcí ) svých zástupců podílely a stále ještě podílejí.

Nikdo z normálně uvažujících lidí z kauzy Rath radost nemá (tuto „radost“ vytvářejí, pane Pečinko, média). Kauza ukázala jen na to, jak zde politici za vlád ODS a ČSSD ztratili poslední zábrany a ve své bohorovnosti se domnívají, že jim projde všechno.

Všichni ale víme (a snad i Vy, pane Pečinko), že zde existují mnohem větší šíbři, kteří jsou napojeni především na (vaši) ODS, kteří z rozpočtu dokážou vyvést mnohonásobně víc prostředků než David Rath, a kterým není policií věnována zdaleka taková pozornost.

Z tohoto pohledu tedy kauza Rath žádným výstřelem není, je to, a to měl pan Rath ve svém proslovu pravdu, skutečně jen „čudla“, která se nechtěla dělit s kmotry, a proto se nechala chytit.

Naše iniciativa (a věřím že i mnohé další s podobným cílem) bude dál pokračovat ve svém působení a směřovat k parlamentním volbám bez ohledu na Ratha a na Vaše články. Nevím, koho chcete nástupem nových iniciativ vystrašit (zřejmě těch osm procent lidí, kteří jsou relativně spokojení s politickou situací), ale hrozit "byznysovými zájmy" v době, kdy už i novinář Erik Best otevřeně mluví o pěti kmotrovských rodinách (rozuměj známých finančních skupinách) , které ovládají českou politiku, je poměrně směšné.

Vaše srovnání s Aurorou a Vaše strašení "křepčením nad kauzou Rath" je sice mimo, ale rád Vám alespoň částečně odpovím na Váš dotaz z úvodu článku, kde se tážete, "kdo je tentokrát v pozici revolucionářů a kdo obránců starého režimu".

Revolucionář se tu po kauze Rath žádný nový neobjevil (alespoň jsem si žádného nevšiml), obráncem "starého režimu" a starých pořádků jste Vy.

S pozdravem a přáním mnoha světlých zítřků s ODS a ČSSD,

Andrej Babiš, ANO 2011

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…