Antonín Kustein: Blábolení z přežrání

09.09.2012 17:31

Opět jsme svědky vytříbeného politického vkusu a diplomacie na půdě nejposvátnější a to vlády a parlamentu.

Antonín Kustein: Blábolení z přežrání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání v poslanecké sněmovně se dnes asi protáhne

To, že ministr vnitra, který se již jednou zachoval jako politická kreatůra před posledními volbami, opět nezklamal a policejního prezidenta, se kterým se od počátku nesnášel a nemohl se ztotožnit v jediné věci, bez milosti vyhodil bez všech možných náhrad, kterým sice nerozumím a nechci rozumět, ale nejsou součástí tohoto článku, jako posledního vandráka a onuci na ulici, není to nejbrutálnější. To je vděk, ale zase na druhou stranu se potvrzují stará česká příslový a vlku a smečce. Věřím však, že se potvrdí i další o božích mlýnech.

Jednání o restitucích církevního majetku už se také stává folklórní záležitostí. Církev, sice má v záhlaví chudobu, ale  po pravdě už je více jak tisíc let jiná než při svém bolestném zakládání. Dnes je nejdéle sloužící politickou stranou, která je také nejbohatší a vatikánský ústřední výbor přesně ví co chce. Proč bychom se měli my ohlížet na stav ekonomiky v Evropě, proč bychom měli pomáhat bez ohledu na to co je lidské. Ostatní hrabou a my musíme o to víc. Nedají se již zabavovat majetky čarodějnic, kacířů a jim podobným, není možno používat tak výnosné metody minulosti, ale přeci nemůžeme zchudnou. S tím ať nikdo nepočítá. Jsme tu tak se starejte. Přinejhorším dostanete oplatku a shlédne na Vás pán, který vám v chudobě požehná.

Naše vedení si počíná úplně stejně. Zvolili jste si nás tak trpte. A budou trpět ti co to nejlépe unesou a co nebudou moc křičet, protože kdyby křičeli, je možné být ještě tvrdší a sebrat i to málo co zůstává. Jak jsem již dříve napsal, nejsem ekonom, ale kontraproduktivní opatření naší vlády bije do očí tak, že z toho můžeme až oslepnout. Co přinese zvýšení DPH. No logicky snížení výdajů a zdražení všeho ostatního. Sociální případy jsou na dně, penzisté už nemají ani na potřebné léky, skoro milion lidí hledá práci, ale to je panu ministrovi jaksi jedno. Neustálé ukazatele stoupající zadluženosti rodin tohot státu mu také asi nic neříkjí. On nepotřebuje počítat náklady na den, on jen trochu víc chrochtá, protože se dostal do lepšího chlíva, kde jsou plné žlaby, ale pozor odsud je cesta jenom na jatka. Chvíli žereš a chrochtáš a pak už jenom kvičíš strach odkud ta rána přijde.

Panu předsedovi vlády se již postavili i jeho vlastní lidé a to už uprostřed ODS o něčem svědčí. Proč se najednou ohánějí stranickou soudržností a nutností jednoty, když v jiném případě dokáží za loajalitu a příslušnost ke straně a programu odsoudit skoro devadesátiletou soudkyni, která soudila v rámci vládních mantinelů, za to samé, co vyžadují od svých členů.

Aby dosáhli svých požadavků, neštítí se ani vydírání ve vlastních řadách. Nebo Vám snad připadá normální slučování hlasování o zvyšování DPH s důvěrou vládě. No to už je opravdu mimo politické mantinely a mimo slušnost. Dostáváte pod hrubý tlak své stranické kolegy a nutíte je, aby svůj názor revidovali s ohledem na Vaši budoucnost. I pan prezident Vám vzkázal, aby jste uvažovali lidsky, ale to už je Vám asi dávno cizí. Vaším zájmem není blaho státu, ale jen a pouze Vaše blaho vlastní.

Pan předseda vlády nedávno hrdě vystoupil s tím, že pokud se nepodaří prosazení zvýšení DPH nemá koalice smysl. Je jasně vidět, že nemá, tak konečně už jednou dodržte slovo a nenuťte obyčejné lidi aby si neustále museli uplivovat při vyřčení slova vláda a jmen lidí v ní působící.

To samé, trochu jiné podobě, která se týkala především jeho osoby,  pronesl i mistr výsměchu a rádobyministr financí Kalousek. Deficit, je sice jiný než hlásal, ale to je „vývoj“, a ten stejně jako jeho osobu musíme akceptovat.

Každému je jasné, že se nechce nikdo vzdát dobrovolně svého plného koryta, ale takový ansámbl jaký se dnes nachází u hlavního koryta ni jednoho nevyjímaje, je opravdu unikátní. Stálo by možná za to poslechnout si je chrochtat všechny najednou, to by byl sbor.

AKA  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…