Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Netrapte při výuce děti rouškami a respirátory

21.08.2021 7:35 | Komentář

Znovu se musíme opakovat - jak správně postupovat v zabránění rozšiřování coronavirové infekce. Z této pandemie si kdosi udělal velký byznys.

Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Netrapte při výuce děti rouškami a respirátory
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Chápeme, že s penězi přichází ruku v ruce i moc. Ale nemůžeme pochopit, že jim to stále nestačí. Proč do tohoto nehorázného byznysu zatahují i děti.

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí

Doposud veškerý "boj" s coronavirem směřuje k jeho zabití v lidském organismu nikoliv na jeho cestě do organismu. Musíme si uvědomit, že vir se pohybuje v okolním prostoru a ulpívá i na předmětech. Děti, které nosí roušky nebo respirátory a náhodně je kontaminují, tak po jejich sundání z obličeje je většinou strčí do kapsy nebo školní tašky. A z tohoto důvodu se mohou kdykoliv nakazit. Proto vážení ředitelé, profesoři a učitelé, věříme, že pochopíte, že je potřeba ve školních a učebních zařízeních vždy po výuce aby uklízečky řádně ošetřily chodby, učebny, přednáškové sály, včetně učebních pomůcek a lavic.  Např. virucidním savem, a následně ještě vydesinfikovat instalovanými např. germicidními lampami tyto prostory. Tím zajistí jejich plnou bezinfekčnost. Kromě toho tyto ozařovací germicidní lampy se mohou průběžně zapínat i během přestávek výuky. Ale je samozřejmostí, že nesmí být, po dobu záření přístrojů, přítomni žáci. Aby si nepoškodili zrak. Upozornění: Při používání germicidních lamp se nesmí používat hořlavá desinfekce. Cena těchto germicidních přístrojů není vysoká (od 500,- Kč do několika tisíc Kč.). A používají se podle velikosti prostor objektu. Kde mohou působit od čtvrt až do jedné hodiny. Dle jejich automatického nastavení. Tímto způsobem se může zajisti bezinfekčnost v jakémkoliv učebním nebo pracovním zařízení. Věříme, že vedoucí představitelé základních, středních i vysokých škol zajistí touto cestou nepřetržitý provoz učebních prostor. Tím se zajistí i to, že školáci a studenti nebudou trpět hypoxií po delším používání respirátorů a roušek.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
Miroslav Josef Bezecný, redaktor a publicista

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …