Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: "Zázračné" zlepšení parkování ve městech

09.11.2021 7:34 | Komentář

V celé republice stalo módním trendem, že se malují modré pruhy na ulicích. Údajně se tím prý zlepší parkování místních obyvatel. Co k tomu dodat?

Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: "Zázračné" zlepšení parkování ve městech
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Měli bychom být asi štěstím bez sebe, jak na sídlištích bez komplikací zaparkujeme své auto. Realita je ale poněkud jiná. S parkováním máme ještě větší problémy, než před "zavedením" moudrých modrých pruhů. Naši "starostliví" zastupitelé asi dlouze dumali, jak vylepšit své image a naplnit obecní ka(p)su.

Chápali bychom, kdybychom měli za zaplacení parkovného u modré čáry zajištěné stabilní místo pro parkování nejen svého auta, ale také, pokud k nám přijedou řemeslníci. Skutečnost je ale jiná - pak ale platíme i předražené parkování řemeslníků, někdy i řádově tisíce korun. Taková je realita.

Občan platí předražené imaginární parkování, na které ale ve finále vlastně ani nemá nárok. Když večer přijede ke svému domu, někdy hledá místo na zaparkování i více než hodinu. A to ještě může hovořit o štěstí.

Ve vyspělých evropských zemích tento problém vyřešili. Ať již budováním podzemních parkovišť, nebo výstavbou záchytných parkovišť u konečných zastávek MHD. Otázkou zůstává, zda by součástí stavebního povolení na bytové jednotky neměla být i podmínka vybudování podzemních parkovišť.

Za současné situace nám to spíše připadá, že radnicím vládnou amatéři, kteří dopravní kolaps v obcích nedokáží řešit. Asi jim jde jen o to, naplnit si ka(p)sy. Ono někdy racionální myšlení...

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.
Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …