Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Zmrazování - nezmrazování platů politiků

20.03.2023 13:33 | Glosa

Neustále posloucháme debaty, že politici chtějí zmrazit své platy, ale nějak jim to nejde. Pořád nemohou najít správnou cestu, jak na to, a nedaří se jim vymyslet ani ten správný vzorek. Jak by to bylo všechno jednoduché, kdyby se zavedlo pravidlo, že každý politik by dostával jen průměrný plat, a až po skončení fiskálního roku, kdy by se zjistilo, že HDP je přes 2%, a inflace nepřevyšuje 3%, dostali by roční prémii.

Bohdan Babinec, Miroslav Josef Bezecný: Zmrazování - nezmrazování platů politiků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Detail tisícikoruny, ilustrační foto

Platilo by pravidlo, že každý politik má hmotnou zodpovědnost, přesně jako každý zaměstnanec podniku. Pokud by se dodržoval tento princip, jsme přesvědčeni, že vláda a parlament by neprodukovali zákonné zmetky, a ve volbách by se kandidáti neprali o volitelná místa, protože zřejmě v současné době mají jen vidinu budoucích korýtek. A na volitelných místech kandidátek by byli jen lidé, kteří mají předpoklady, že budou pro republiku odvádět dobrou práci. Pokud by uvedené principy dodržovali naši vrcholní politici, určitě by pracovali zodpovědněji, aby se jejich případná špatná práce neodrazila v jejich peněženkách. Ale toho se asi nedočkáme.

MUDr. Bohdan Babinec, CSc.

Miroslav Josef Bezecný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…