Bohdan Babinec: Neklesejme na úroveň těch, kteří se k moci dostali náhodou

09.09.2020 9:20

Slyším, jak za návštěvu Tchaj-wanu kritizují předsedu Senátu, pana Vystrčila. Být na jeho místě, zřejmě bych po reakcích čínského velvyslance a čínského ministra zahraničí postupoval stejně.

Bohdan Babinec: Neklesejme na úroveň těch, kteří se k moci dostali náhodou
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Čínští mocipáni si neuvědomují, že mají velké štěstí, že k pevninské Číně patří Hongkong i Tchaj-wan., kde si mohou vyzkoušet různé politické systémy a na základě toho, kde je nejvyšší životní úroveň, nejpropracovanější důchodový, zdravotnický a ekonomické systémy a na základě toho je mohou aplikovat v pevninské Číně, kde je 1,4 miliard obyvatel. Ale ne. Pevninská Čína se chová agresivně, napodobuje prezidenta Trumpa, který prohlašuje Ferst USA. Pokud stejné Ferst začnou křičet i Francie, Německo, Arábie atd., čím to všechno skončí? Nesnáším generály, admirály, důstojníky, kteří mají dobrá koryta jen proto, že straší lidi válkami a prosazují výrobu nejničivějších zbraní. Pokud by lidé neměli strach, tak by o svá koryta přišli. Podobné je to i s náboženstvím. Znáte alespoň jednoho chudobného papeže, kardinála, biskupa, imáma či ajatolláha apod.? Jim jde také pouze o koryta a žijí z lidského strachu. Všechno to vyvěrá z lidské povahy. Člověk je nenasytný.

Jak jsem již nedávno uvedl, kdo má miliony, chce miliardy, kdo má miliardy chce biliony atd., zapomínají že život je krátký a nikdo si to sebou do hrobu nevezme. Již jsem také zmiňoval, že lidstvo by se mělo zamyslet nad tím, že žijeme na planetě, která může uživit jen určité množství lidí. Vědci by měli spočítat a mocipáni prosazovat takové podmínky, aby se každý cítil spokojeně, aby se nůžky mezi chudými a bohatými dále nerozevíraly. Lidé se prostě musí zdokonalovat a učit. Aby se ve světě neobjevovali další Lukašenkové, kteří po 26 letech vládnutí mezi lidmi běhají s kalašnikovem v ruce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…