Bohdan Babinec: Opravdu je NATO obranné seskupení?

14.06.2022 13:11 | Komentář

Generální tajemník NATO Stoltenberg stále zdůrazňuje, že Severoatlantický pakt je pakt obranný. Já tomu rozumím tak, že když mne přepadne agresor, tak mi tento pakt přijde na pomoc, tím, že agresora z jím obsazeného území vyžene a státní hranici agresora nepřekročí.

Bohdan Babinec: Opravdu je NATO obranné seskupení?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Pokud, dejme tomu, některým státům hrozí hladomor jen proto, že se do nich nemohou dovážet potraviny protože nějaký agresor zabraňuje jejich vývozu ze země, kde byly tyto potraviny vyprodukovány, tak by obranné společenství mělo tento vývoz zajistit. 

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15394 lidí
Na popud OSN by měl obranný pakt zajistit, aby napadená země mohla vyvážet třeba kukuřici, slunečnice, pšenici a jejím lodím s obilovinami nehrozilo přepadení. Ovšem pan Stoltenberger tuto bezrizikovou dopravu údajně zajistit nemůže, neboť by tím riskoval zhoršení vztahu s agresorem. Proto se ptám: Jaká to je proti agresorovi obrana, když si tento ve vztahu k samostatnému svrchovanému státu může dovolit vše? Nechápu, proč ruský národ neprocitne a nezeptá se Putina, z jakého důvodu si dovolil porušit memorandum patnácti postsovětských států s Ruskou federací přijaté v Budapešti v roce 1994. Každý trošku inteligentní Rus a navíc generálové a důstojníci armády ruské federace by měli vědět, že to bylo flagrantní porušení mezinárodního zákona, který zajišťoval mírové soužití Ruské federaci s bývalými státy Sovětského svazu. Soužití Ruska, Gruzie, Kazachstánu. Ukrajiny, Běloruska atd. by bylo stejné jako soužití Čechů a Slováků. Ptám se proto znovu: Pro koho Putin se svou komandou pracuje a potažmo i Stoltenberg?

Napadá mne kacířská myšlenka, že jejich práce je prací pro oligarchy vojenského a zbrojního komplexu. Chudák Ukrajina je zřejmě pouhým cvičištěm, na kterém se spotřebovávají starší zbraně a zkoušejí zbraně nové, modernější. Tyto mocné pány zřejmě nezajímá, že na Ukrajině umírají stovky tisíc lidí, ničí se miliony lidských osudů a jde jim pouze o finanční profit. A opakovaně se ptám: Kdy se ruský národ probudí a zatočí s válkychtivými mocipány? Vždyť na Ukrajině žádný nacionalismus a militarizace neexistovaly a ani neexistují. Je to pouze výmysl putinovské propagandy, stejně jako byly myšlenky Hitlera a Goebbelse o celosvětovém sionistickém riziku. Uvědomme si, jak německý národ a stát dopadl, když tomuto bludu uvěřil. Pokud by NATO opravdu bylo obranným paktem, mohlo válku na Ukrajině zastavit ihned po jejím vzniku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…