Bohdan Babinec: Opravdu je NATO obranným seskupením?

30.08.2022 9:11 | Komentář

Když vidím a slyším o okupaci Ukrajiny armádou Ruské federace, kdy NATO nezasahuje, neboť je obranným seskupením, a proto Ukrajině nemůže poskytnout přímou vojenskou pomoc, virtuálně mi to připomíná obrázek, jak přepadne zloděj-vrah souseda.

Bohdan Babinec: Opravdu je NATO obranným seskupením?
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Soused mě žádá o pomoc a já mu podávám hůl s tím, aby se bránil sám, protože nemáme sepsanou dohodu o osobní výpomoci. Tak to vypadá i s pomocí Ukrajině při aktuální invazi Ruska. Představuji si, že Ukrajině podáváme hůl, ať se brání sama, protože nemáme sepsánu smlouvu o pomoci.

Když si vzpomenu na přepadení Kuvajtu Irákem, tak na žádost Kuvajtu OSN zasáhlo rázně a poslalo Irák i se Saddámem Husajnem do patřičných míst. Pořád se nemohu zbavit kacířské myšlenky, že na válce Rusko – Ukrajina chce někdo vydělávat. Žiji s nadějí, že se probudí sami občané Ruské federace a zatočí s psychopatem „Putlerem“ i jeho nohsledy, a také že generálové nebudou bezmyšlenkovitě plnit rozkazy a vést bratrovražednou válku.

Vždyť Ruská federace má nesmírné rezervy přírodních surovin a energetické zásoby. Proto by se její občané měli poučit od Arabských emirátů, jak správně ekonomicky hospodařit. Takto by životní úroveň ruského lidu nebyla horší než těch, žijících v SAE. A NATO ať opravdu ukáže, že je seskupení obranné, které samostatnému svrchovanému státu pomůže vyhnat okupační armády z Ukrajiny a př tom si nedělat žádný územní nárok na půdu Ruské federace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…