Bohdan Babinec: Život je velký vesmírný dar

19.02.2022 18:02 | Komentář

Nevím jak vás, ale mne strašně zaráží, že život a budoucnost desetitisíců, možná i milionů lidí mohou být určeny rozhodnutím jednoho člověka. Měli bychom si uvědomit, že to trvalo miliardy let, než jsme se potkalim a proto si toho musíme vážit a vzájemně si neubližovat.

Bohdan Babinec: Život je velký vesmírný dar
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Nedokážu pochopit myšlení ruského vládce, který může a zřejmě i chce rozhodnout o osudu jiného suverénního státu a případnou válkou změnit osud lidí na obou stranách konfliktu, a dokonce způsobit jejich smrt včetně žen a dětí. Proč si Putin jako příklad nevezme klidné rozdělení Československa. Vždyť Rusové a Ukrajinci jsou naprosto stejní lidé jako Češi a Slováci a svou mentalitou se nijak významně neliší.

Češi a Slováci si v klidu vytvořili dva samostatné státy a bylo pouze na nich, jakou cestou, jakým směrem se mají vydat. Můžeme si přece vzpomenout, že v roce 1994 se státy, vzniklé po rozpadu Sovětského Svazu, na summitu v Budapešti s Ruskem dohodly, že Rusku odevzdají své veškeré zbraně včetně jaderných hlavic a že budou neutrální. To vše však vydrželo do chvíle, než se v čele Ruska objevil Putin. Říká se, že Vladimír Vladimírovič byl agentem sovětské rozvědky.

Za 55 let své zdravotnické praxe jsem se setkal s mnoha diplomaty SSSR, USA a SRN, kteří mohli býti agenty jejich tajných služeb. Gorbačovovy změny, provedené v osmdesátých letech v Sovětském svazu, jsme pochopili a uvítali. Oni totiž i ti agenti, většinou vysoce vzdělaní lidé, přestali věřit báchorkám o prohnilém kapitalismu a vzkvétání rozvinuté socialistické společnosti. Proto se divím, že Vladimír Vladimírovič, zřejmě velmi vzdělaný člověk, nepřemýšlí podobně jako lidé v našich zemích.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Přece víme, že od Uralu směrem na západ patří tato část Ruska do evropského kontinenku. Proč Putin nepřemýšlí o tom, že by se Rusko připojilo k EU a vstoupilo do NATO? Vždyť tím by byly všechny spory vyřešeny. Existuje v EU nějaký stát, který by vojensky chtěl napadnout stát jiný? Přece platí dohoda, že každý člen EU může z EU svobodně vystoupit. A jiný stát může o vstup do EU požádat.

Copak některý z členů EU chce rozpoutat válku? Každý vrcholný představitel země se může dostat do stavu, kdy mu jeho moc zachutnala až přespříliš, a některá jeho rozhodnutí neslouží ku prospěchu celé země. Proto máme v demokratických zemích zaveden systém (většinou) čtyřletého volebního období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.