Bohumil Sláma: Ano nebo ne Babišovu ANO?

14.11.2011 21:53

"Tato země má gigantický potenciál... Na prstech jsem počítal, kolik se prošustrovalo od revoluce a došel jsem k číslu asi 2000 miliard, všechny problémy, co tu byly. Lehké topné oleje, fotovoltarika... Ta nás bude stát 660 miliard v příštích 20 letech! To je šílené," říká miliardář Andrej Babiš.

Bohumil Sláma: Ano nebo ne Babišovu ANO?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Na první pohled to nepotřebuje komentář. I kdyby se Babiš "sekl" o 500 miliard, i kdyby nadsadil ještě o víc, i tak by to bylo šílené. A dá se říci, že počítat miliardy zřejmě umí...

A jsou to jen čísla: není za nimi vidět, jak naše novodová "šlechta" rozpolcuje a "debilizuje" (podle Babišových slov) společnost, jak jsme všichni roztrpčení a neustále dál roztrpčovaní neustálými kauzami nenacházejícími viníky. Jak nejsou peníze na "nic", na školství, na silnice. Jak se se to všechno přímo promítá do k a ž d o d e n n í h o života každého z nás.

Myšlenka zřízení nového Občanského fóra je nepochybně skvělá (opět "nekrvavá", legální revoluce?) a přichází v pravý, snad nejvyšší čas. Můžeme se lišit v názoru, nakolik je Babiš důvěryhodný, ale to není podstatné, protože jak říká, sám se do politiky nehrne a spíše bude hledat vhodného lídra či lídry. Je tedy mnohem důležitější, jak šťastnou bude mít ruku.

A také, jak široké politické spektrum se mu podaří oslovit. "Repasovat" potřebuje pravice stejně jako levice. V první fázi půjde o spektrum - ANO2011 se může časem rozvětvit, stejně jak tomu došlo u Občanského fóra.

Kritickým momentem ovšem bude, kdo všechno do ANO2011 nakonec "naleze" a zda ho (ne)zmrzačí, jak se to svého času podařilo Klausovi u OF a jak se to "podařilo" ještě několikrát potom, například u Unie svobody (ministr Němec).

Není však třeba být předem škarohlídem, není třeba hanit rána před večerem, vše se teprve ukáže. Já osobně říkám Ano, jiná možnost snad ani není.

Kdyby se zlepšilo aspoň něco. Kdyby se aspoň částečně zvrátil ten šílený trend...

Přidávám se, ničemu totiž neuškodím (i proto, že horší to už snad ani být nemůže) a obrátit, pokud budu opět zklamán, mohu vždycky.

Byla by to ovšem další hrůza...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…