Červíček (ODS): Mnohokrát řeš (diskutuj a prověřuj) a jednou řež (resp. vypisuj)

11.06.2018 7:38

Komentář na facebookovém profilu k událostem uplynulého týdne.

Červíček (ODS): Mnohokrát řeš (diskutuj a prověřuj) a jednou řež (resp. vypisuj)
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Pondělí
… nový týden zahajuji jednáním s kolegy Jiřím Štěpánem a Alešem Cabicarem - vracíme ke stále aktuálnímu tématu řešení krizové i dlouhodobě nepříznivé situace krajského zdravotnictví. Rád bych uvěřil, že jsme se dohodli na koncepčních opatřeních s cílem zpracovat koncepci zdravotnictví s výhledem 2020+ a snad máme jasno, jakým způsobem změníme řízení Zdravotnického holdingu a jednotlivých nemocnic. Další dny ale teprve ukáží, zdá vůle opravdu našla cestu.
… pokračování v též započaté debatě o VŘ na autobusovou dopravu. V souvislosti s touto soutěží ve mně pořád tak trochu vrtá můj osobní vnitřní „červíček“. Cítím velkou zodpovědnost k nastavení co nejobjektivnějších a nejefektivnějších kritérií pro uchazeče, ale také ke zvolení správné formy řízení veřejné soutěže v podmínkách našeho kraje. V tomto případě se řídím opravdu pravidlem „mnohokrát řeš (diskutuj a prověřuj) a jednou řež (resp. vypisuj)“.

Úterý
… den řešení dopravních starostí se starosty - Kostelce nad Orlicí panem Františkem Kinským jsme si potvrdili dodržení slibu a reálném započetí stavby prvního úseku plánované přeložky města v příštím roce. Se starostou obce Lískovice Václavem Hladíkem jsem neutěšený stav silnic v obci, a přestože to dlouho vypadalo, že tady budeme moci začít s přípravou rekonstrukcí někdy v příštích letech, dnes už mohu slíbit, že začneme konkrétně v roce 2019. A se starostou Milovice u Hořic - Aloisem Jirsákem to bylo o možné pomoci Kraje s parkovištěm v obci. Neslíbil jsem ještě úplné konkrétní řešení, ale budu snažit najít možný způsob pomoci. 

Středa
… společně s kolegy z Rady Řehořem, Cabicarem a Coganem jsem se zúčastnil jednání s vedením Jičínské nemocnice k připravované rekonstrukci pavilonu A. Primáři, mající na starost Jičínskou dialýzu a laboratoře, mě svými odbornými komentáři o nezbytnosti přestavby přesvědčili.
…pro mne tak trochu „prémiové“ odpoledne mezi fotbalisty u příležitosti vyhlášení vítěze krajského fotbalového přeboru. Vyhráli jej náchodští fotbalisté, čímž, mě jako - Náchoďáka, bývalého rozhodčího a příležitostného fotbalistu – moc potěšili. Stejně tak bylo fajn vidět mladé začínající fotbalisty i nové trenéry. Mladým nadějím jsem kromě ocenění popřál, aby jim vydržela chuť sportovat i zdravá soutěživost a novým trenérům jsem velmi rád předal nové licence – aby měl kdo ty mladé naděje vést a připravovat. Považuji za velmi důležité sport v našem kraji podporovat – a tím vytvářet podmínky nejenom pro zdravý způsob trávení volného času, ale pomáhat i šikovným sportovcům, kteří svými výkony náš kraj následně reprezentují.

Čtvrtek 
… rozvoj průmyslu v našem kraji není tak úplně náplní mé gesce, ale doprava s ním velmi úzce souvisí a v mnohém jej zásadně ovlivňuje. Při příležitosti otevření nové výrobní haly společnosti Continetal ve Volanovské průmyslové zóně na okraji Trutnova na dopravu tedy rovněž přišla řeč. Otevření nového provozu s sebou přinese nejenom řadu nových pracovních příležitostí, ale také potřebu kvalitních příjezdových komunikací pro dopravu materiálu a zboží a v neposlední řadě vyřešení dopravy zaměstnanců. Potvrzuje to nejenom mnohokrát opakovanou nutnost dostavby dálnice D11, ale je třeba se touto oblastí zabývat i při plánování dopravních staveb v rámci kraje. Takže… úkoly pro mne a mé kolegy.

Pátek 
… začala demontáž poškozeného mostu ve Svinarech, pro mne další splněný krok v řešení dlouhodobě kritické dopravní situace v této obci i jejím širším období a k zahájení stavby nového mostu. Dokončen bude v příštím roce, ale věřím, že pokud půjde ze strany dodavatelů vše dle plánu, mohli bychom jej zprovoznit již koncem roku letošního.
... na závěr dne i pracovního týdne příjemný „Dobročinný večer pro Broumovsko“. Cílem programu večera odehrávajícího se v Opatských sálech Broumovského kláštera bylo nejenom vytvořit neformální prostředí pro setkání zajímavých osobností, které mimo jiné spojuje filantropie, láska a odpovědnost k rozvoji tohoto regionu, ale prostřednictvím dražby vín a uměleckých předmětů přispět do grantového programu Máme rádi Broumovsko na podporu místních projektů. Na každém kroku je zde vidět, kolik energie a času věnovali v posledních letech lidé jako je Jan Školník, ale i mnoho ostatních do znovuoživení nejen Broumovského kláštera. Večer mi přinesl – opět po několika letech – inspirativní setkání s břevnovským opatem Petrem Prokopem Siostrzonkem, kterému děkuji za lidskou podporu a projevené sympatie v době řešení politické manipulace s mou osobou v době mého působení v čele policie.

Sobota a neděle
... velmi kulantně řečeno „domácí odpočinek“ – skutečnost má ale s odpočinkem společného velmi málo, neboť jsem něco nedobrého snědl a na nic víc než poležet v posteli se mi v posledních dvou dnech energie nedostává. V „mezičase“ tedy alespoň krátká možnost pozastavit se nad novinkami v politice ...ZDE?
... Už delší dobu tvrdím, že vízová povinnost v souvislosti se zaměstnáváním cizinců se musí změnit. Pružnější a podmíněný způsob prověřování před udělením pracovního víza při nahlášení pobytu cizince a součinnosti zaměstnavatele muže být cestou, jak nečekat například na řidiče autobusů či zdravotníky někdy i více než rok aniž by tím bylo zvýšeno riziko ohrožení bezpečnosti.
... https://pravednes.cz/click…
Tady jen snad povzdech nad tím, kdo může být v současné době šéfem bezpečnostního výboru poslanecké sněmovny. O jeho (ne)předpokladech pro tuto funkci jsem psal již v minulosti a jeho neodborné a velmi často populistické vystupování mě v tom jen utvrzuje.

Šťastné vykročení do dalšího týdne!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…