Daniel Solis: Mluví tajemník NATO Rasmussen jménem Zemana a Sobotky?

15.04.2014 7:31

Otevřený dopis prezidentu Republiky Milošovi Zemanovi a předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi.

Daniel Solis: Mluví tajemník NATO Rasmussen jménem Zemana a Sobotky?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval na Pražském hradě Bohuslava Sobotku premiérem

Vážený pane Prezidente republiky, Zemane! Vážený pane Předsedo vlády ČR, Sobotko!

Obracím se na vás s úctou, jako na své volené ústavní činitele a prosím o informaci, zdali jste udělili souhlas generálnímu tajemníkovi organizace severoatlantického paktu, Andersovi Foghu Rasmussenovi, během jeho návštěvy Prahy, dne 10.dubna 2014, hovořit veřejně vaším jménem.

Na svém video-blogu, uvedeném na oficiálních stránkách Organizace severoatlantického paktu (OSAP), hovoří totiž generální tajemník této organizace vašimi jmény. Jménem prezidenta České republiky Miloše Zemana a jménem předsedy vlády ČR, Bohuslava Sobotky. Osobně se mi to zdá velmi zarážející, proto vás oslovuji tímto otevřeným dopisem.

Toto video je umístěno na internetových stránkách youtube:

Zde je překlad jeho projevu. Cituji:

„Dnes jsem v Praze, hlavním městě České republiky, ve městě, které zná význam toho postavit se za svobodu, odolávat ilegální agresi a žít v pravdě.

Diskutoval jsem ukrajinskou krizi s českým prezidentem a premiérem. Stojíme společně za suverenitu a teritoriální integritu Ukrajiny.

Odsuzujeme nepokrytou vojenskou agresi Ruska proti Ukrajině a vyzýváme Rusko, aby se vrátilo zpět do „lajny“, ke svým mezinárodním závazkům, které nadále porušuje.

Rusko se snaží ospravedlnit své činy tím, že obviňuje ukrajinskou vládu z toho, že utlačuje rusky hovořící (občany).

Toto není nic než propaganda, která slouží rozvratu ukrajinské vlády, zkreslení pravdy a odvedení pozornosti od vlastních ilegálních a ilegitimních akcí.

Během toho, co zde hovořím, nějakých 40 tisíc ruských vojáků je soustředěných podél Ukrajinských hranic. Viděli jsme to na satelitních snímcích, den ode dne.

Rusko vyvolává etnické napětí na východní Ukrajině a provokuje nepokoje. Rusko používá svoji vojenskou sílu, aby diktovalo Ukrajině, že se má Ukrajina stát federálním neutrálním, státem.

To je rozhodnutí, které může učinit pouze Ukrajina, co by suverénní stát. Nikdo jiný.

Takže mám z Prahy pro Rusko tuto zprávu „máte volbu, přestat obviňovat jiné pro vaše vlastní činy, přestat soustřeďovat vaše jednotky, přestat eskalovat tuto krizi a zahájit upřímný dialog, jinak bude Rusko muset čelit hlubší mezinárodní izolaci. A to není v zájmu nikoho. Nikdo nechce novou studenou válku. Rusko by se mělo přestat pokoušet vrátit čas nazpět.“


(konec citace)

Tento projev přichází patnáct let po tom, co vojenské jednotky severoatlantického paktu bombardovali Jugoslávii, celých 78 dní a to bez jakéhokoliv mandátu Bezpečnostní rady OSN. V přímém důsledku bombardování zahynulo přes 2000 lidí, z toho 88 dětí, zabytých m. j. i kobercovými a uranovými pumami. Pole studie BBC stálo následky toto bombardování liber 30 miliard Ł, samotné bombardování pak 2,5 miliard Ł.

Přichází v době, kdy 51.176 cizích vojáků pod vedením paktu pokračuje v okupaci Afghánistánu: Tato okupace trvá již přes dvanáct let a stojí české daňové poplatníky, rok co rok téměř dvě miliardy korun.

Nevolený úředník, který hovoří za hlavu státu a za předsedu vlády naší republiky, si troufá nařknout Rusko z ilegitimních akcí po té, co organizace, ve které úřaduje, podnikla 26,500 náletů mezi 31 březnem a 31 říjnem 2011 na Libyi.

Nyní si přišel Rasmussen do Prahy pro vojáky do Afghánské mise a pro peníze na zbrojení. A aby to nebylo málo, přišel si zanadávat na Rusko a postavil se při tom zcela neomaleně doprostřed Hradčanského náměstí!

Bombardování Libye, nejen že totálně zdevastovalo tuto severoafrickou zemi, bohatou na ropná naleziště, ale stálo členské země paktu vojensko-průmyslového komplexu nepředstavitelné peníze. Na cíle v Libyi bylo během agrese Paktu vystřeleno 112 raket s plochou dráhou letu. Jedna taková raketa Tomahawk stojí podle dostupných údajů 1,4 milionů dolarů.

Řecko vydalo na agresi proti Libyi 1 milion dolarů denně. Spojené království vydalo mezi 336 milionu až 1,5 miliardy dolarů.

Pevně věřím, že vláda České republiky nepodlehne hysterii kolem synteticky vyvolaného napětí mezi Ukrajinou a Ruskou federací, nafouknutou soukromými finančními zájmy nadnárodního vojensko-průmyslového komplexu, pohotově přiživované účelovou, dobře vykrmenou mediální klakou.

Věřím, že ČSSD, nejsilnější parlamentní strana, která vyšla jako vítěz z voleb do poslanecké sněmovny, obhájí svoji dlouhodobou skepsi vůči vysílání vojenských jednotek do afghánské opiové a surovinové války cizích zájmů a ukončí tak jednou pro vždy, dlouhodobou a nákladnou participaci našich ozbrojených sil v okupaci země, které hlavní město je vzdálené 4724 kilometrů od Prahy a která nám nikdy v celé naší historii, nic špatného neudělala. Jsem přesvědčen, že dvě miliardy korun daňových poplatníků ročně by mohly být vydány na mnohem důležitější účely. Například na snížení státního dluhu České republiky, který činil k minulému roku 1,68 bilionu korun. Jeden účet na snižování státního dluhu byl založen ministerstvem financí a je veden pod číslem 123-3328001/0710 druhý, byl založen prezidentem Zemanem pod číslem 123123/6000.

S uctivým pozdravem,

Daniel Solis,
Kandidát do Evropského Parlamentu 2014 za list č. 4 „Ne Bruselu – Národní Demokracie“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniel Solis - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …