David Rath se rozepsal o miliardách. Velmi podrobně

18.08.2017 18:55

Chybí zdravotní sestry, doktoři, učitelé... protože na jejich platy prý nemáme peníze. Na tisíce nových úředníků peníze jsou a desítky miliard jsou i na nákup drahého šrotu, tedy na nákup obrněných transportérů, tanků, helikoptér.

David Rath se rozepsal o miliardách. Velmi podrobně
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Doba je nejistá

Média a takřka všichni politici napříč spektrem masírují veřejnost, že doba je nejistá a do naší obrany se musí investovat stůj co stůj. Skutečně žijeme v nejistotě. Takřka denně nějaký islámský teroristický útok pomocí aut, mačet, nožů... Po Evropě se potulují tisíce neidentifikovaných osob z Afriky a další statisíce se sem hrnou tu přes Řecko, jindy zase Itálií a Španělskem.

Proč útočné zbraně

Proti tomu budou transportéry, tanky a stíhačky dost k ničemu. Jde hlavně o útočné zbraně a ne primárně zbraně určené k obraně vlastního území. Naskýtá se tedy otázka proti komu chceme vést útok. Z různých náznaků a občasných vyjádření se zdá, že nejspíš proti Rusku. Pokud bychom se chtěli jen bránit něčí agresi, pak musíme nakoupit úplně něco jiného.

Vrtulník za stamiliony sestřelíte za tisíce

Vrtulník, tank a stíhačka stojí neuvěřitelné peníze. Nepotřebný šrot z nich v okamžiku dokážou přitom udělat neskonale lacinější systémy ovládané a nesené jedním člověkem. To jsou zbraně, které i z malé země udělají nedobytnou pevnost. Prakticky každý krátce vyškolený občan dokáže z nečekaného úkrytu způsobit protivníkovi nedozírné materiální a lidské škody.

Kupujte drahý šrot a neptejte se nač

To ovšem není v plánu našeho ministerstva obrany, tedy koupit tyto systémy a třeba po vzoru Švýcarsky vycvičit většinu lidí v umění obranné záškodnické války. Obrana vlasti totiž není vůbec cílem, to je jen „oblbovák“ pro naivky. Cílem je utratit miliardy, abychom i my trošku přispěli k pohádkovému bohatnutí globálních zbrojařských firem. Svůj šrot musí přeci někomu prodat.

(převzato z blogu autora, titulek upraven redakcí)
Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.