Dominik Duka: Dopis primátoru Hřibovi ohledně Mariánského sloupu

25.06.2019 17:18

V reakci na slova pražského primátora Zdeňka Hřiba zaslal kardinál Dominik Duka 20. června 2019 dopis s žádostí o vysvětlení nevhodného příměru.

Dominik Duka: Dopis primátoru Hřibovi ohledně Mariánského sloupu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Vážený pane primátore,

nerad, ale musím reagovat na Vaše slova, kterými srovnáváte úsilí o obnovení Mariánského sloupu s potenciálním úsilím komunistické strany o znovupostavení Stalinova pomníku na Letné. Věřím, že jste tato slova pronesl v rozčilení, aniž byste uvážil souvislosti, co znamenala komunistická diktatura, jejíž výsledky posuzuje zákon č. 198/1993 Sb. o zločinech protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu a rovněž co symbolizuje postava J. V. Stalina.

Činím tak nejenom jako pražský arcibiskup a primas český, ale jako bývalý politický vězeň jménem jak katolíků, tak dalších věřících, kteří si uvědomují roli Panny Marie jako matky Ježíše Krista na vznik a růst naší křesťanské, resp. západní civilizace.

Píši tyto řádky také jménem všech, které musí urážet rozhodnutí zastupitelstva pražského magistrátu, které bylo vyprovokováno a pokouší se zvrátit stavební povolení lidmi, kterým kraluje bývalá paní poslankyně soudružka Semelová. Odpusťte, ale jak mám chápat takovýto políček? Netrpím přecitlivělostí, ale pouhá čest mi velí pozvednout hlas.

Laskavě Vás žádám, abyste tato slova napravil potřebnou odpovědí s omluvou, jinak bych musel tento list považovat za veřejný.

S pozdravem,

Dominik kardinál Duka, OP
arcibiskup pražský

Zdroj: dominikduka.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …