Dušan Navrátil: Policie České republiky žádá občany o spolupráci

23.01.2014 16:15 | Zprávy

Nejlepší ministr financí Evropy se dostal do finančních potíží. Trvalý pobyt má nahlášený na radnici Praha 1, aby se skryl před exekutory. Navíc byl vyřazen z evidence Úřadu práce, protože odmítl veřejně prospěšné práce.

Dušan Navrátil: Policie České republiky žádá občany o spolupráci
Foto: Hans Štembera
Popisek: 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Jak je možný tak strmý pád tak skvělého politika? Je to prosté. Kalousek se rozhodl úspěšné vládní reformy aplikovat i na svůj soukromý život. Jeho vláda v roce 2012 udělala deficit 101 miliard korun. Když to jde u státu, půjde to i u rodiny, řekl si nyní již exministr. Musím výrazně škrtat hlavně v sociální oblasti. Musím stavět svůj osobní růst na zdravých restitučních základech. Tyto zásady ho přivedly na buben. Na vlastní kůži si tak vyzkoušel úspornou ekonomickou politiku, kterou kabinet expremiéra Petra Nečase pod jeho vedením prosazoval.

Jeho pádu předcházel rozhovor, který poskytl TV PRIMA: Úsporná opatření prosazovaná vládou, Českou republiku nepoškodila a neomezovala ekonomický růst. „Neměnil bych,” svěřil se v televizi Kalousek, který si za svou ekonomickou politikou stojí. To, že i např. Polsko šlo ve stejném období opačným směrem, tj. nahoru, odmítal připustit. Po tomto prohlášení se po něm slehla zem.

Policejní svodka ze dne 20. 1. 2014: V katastru obce Praha 1 byl při pokusu o krádež krabicového vína v supermarketu Tesco zadržen neznámý bezdomovec. Kradené víno se snažil z obchodu propašovat pod kabátem a prošel pokladnou bez zaplacení. Ochranka marketu muže zadržela a přivolala státní policii, která neznámého a agresivního pachatele za použití mírných donucovacích prostředků zpacifikovala.

Bezdomovec byl silně opilý. Tvrdil, že je to následkem takzvaného popovodňového stresu, prý si ale dal jen dva panáčky.  Hlídku poté zákeřně fyzicky napadl, zliskal a svlékl z uniforem. Za to mu nyní kromě krádeže hrozí až tři roky nepodmíněně za napadení úřední osoby. Vulgárními nadávkami se dožadoval telefonu nebo vysílačky. Stále chtěl kamsi volat a svlékat další příslušníky včetně všech prezidentů.

Jedná se o muže zanedbaného zevnějšku a hrubých mravů. Byl oblečený v modrém saku a zelených kalhotách. Vše ušito z kvalitního materiálu. Bylo vidět, že jeho oblek pamatuje lepší časy. Výška pachatele 150 centimetrů, atletická postava, tmavé dlouhé vlasy, oči neurčité barvy. Při výslechu zadržený následně uvedl, že je bývalý ministr, vzorný otec rodiny, aristokrat, lidovec, komunista a topkař, který neudržuje kompromitující styky.

Snažil se policii zmást několika falešnými identitami. Tvrdil, že má modrou krev a je tedy šlechtic. Jako důkaz uváděl modré podlitiny po celém těle. Tyto ovšem vznikly při vlastním zákroku, když mu policie rozmlouvala jeho nevhodné chování. Každý obviněný se může hájit, jak uzná za vhodné a může přitom i lhát.

Muž u sebe neměl žádné osobní doklady. Pouze s-Kartu evidenčního čísla 0000 0000 0000 0000. Karta je kradená.  Krádež nahlásil již v roce 2013 její původní majitel, občan Jaromír Drábek. J. Drábek byl tak neopatrný, že u ní měl na papírku napsaný i PIN. Zadržený recidivista je tak navíc podezřelý i z krádeže Drábkových peněz.

Dále byla u pachatele nalezena další karta ZTP/P vystavená na jméno Jana Nováková. Číslo karty je 1234 1234 1234 1234. Policie předpokládá, že zřejmě i tato karta byla ukradena neznámé Janě. To je první vyšetřovací verze. Ve hře jsou i verze další. Je možné, že zadržený bezdomovec je přímo Jana Nováková, která si nechala udělat plastiku obličeje na bezdomovce. Potom by druhá karta nebyla kradená, ale její.

Nebo je to další karta ukradená J. Drábkovi, který si změnil pohlaví a z Jaromíra se stal Janou. Občan J. Drábek má také trvalý pobyt nahlášený na radnici Praha 1. Ale nechodí si ani pro poštu. Poslední známé telefonní číslo J. Drábka je zrušené, takže tuto vyšetřovací verzi nešlo ani potvrdit, ani vyvrátit.
Policie jako obvykle tápe a neví kudy kam. Proto přišla s poslední a nejpravděpodobnější variantou. Všechno je úplně jinak a bude se muset počkat na třetího policejního prezidenta, který kvalifikovaně rozhodne, komu to tentokrát přišijí. Případ tak byl dočasně odložen.

Policie České republiky se proto obrací na veřejnost s žádostí o poskytnutí informací o tomto záhadném bezdomovci. Informace můžete podat na libovolné služebně  nebo na lince 158. Při převozu pachatele na ministerstvo financí, důvodem byla konfrontace s vrátným, který měl potvrdit či vyvrátit pachatelovu identitu, bezdomovec již svlečenou hlídku navíc spoutal a odjel jejich služebním vozem neznámo kam.

Orgány důrazně varují před tím, aby se veřejnost pokoušela uprchlého obviněného zadržet. Je nebezpečný a ozbrojený ostrým jazykem. Útočí bez výstrahy. Na místě je proto zavolat hlídku a nepokoušet se zadržet pachatele vlastními silami.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O českém národním obrození

12:27 Petr Hampl: O českém národním obrození

Denní glosy Petra Hampla.