Dušan Navrátil: TOP 009 se děje velká křivda

06.01.2014 17:05

Prý rozvrtali systém vyplácení sociálních dávek. A proto jsem zde já, abych za ně zvedl hlas. Tato strana málem neuspěla ve volbách ne kvůli neoblíbenému Kalouskovi a Schwarzenbergovi, ale kvůli tomu, že ji levicoví voliči nepochopili. Na vině tak není jejich skutečně prováděný program. Ten je dobrý, a proto se musí líbit všem levičákům. Marketing byl špatný. Asi TOP 009 neměla svého Tvrdíka.

Dušan Navrátil: TOP 009 se děje velká křivda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek hovoří na sněmu TOP 09

Jeden místní lump, spřízněný s místními policejními lumpy, vám na slova „Dobrý den,“ odpoví otázkou „Kde máte důkazy?“ Důkazy musí být. Proto uvádím rovnou tři.

Důkaz č. 1: Zvýšení DPH o 1% byl skvělý tah TOP 009 jak odrovnat další levicovou stranu ODS. To se jim podařilo na výbornou, nejvíc byla bita skutečně ODS. Ukázkový kanibalismus politických stran.

Důkaz č. 2: Český volič je levicově zaměřený. S tím nikdo nic nenadělá. Marxisté z TOP 009 museli jistě číst Leninův článek, možná to byla celá kniha, „Krok v před, dva kroky vzad“. Na úřadech práce po aplikací tohoto principu opět zavládl zmatek. Jako by to z politického záhrobí řídil pan Drábek.

Dřív při vyplácení dávek fungoval zaběhnutý a osvědčený systém od firmy OKsystem. V lednu 2012 byl nahrazen informačním systémem od firmy Fujitsu. Ten systém byl vynikající. Jedním z jeho přínosů (možná jediným) bylo to, že Drábkův náměstek Šiška je trestně stíhán.

Drábkostroj se v roce 2012 rozbíhal ztuha. Úředníci se museli s úplně novým a částečně nefunkčním systémem seznamovat za chodu. Nic nebylo připraveno.

Aby chaos byl maximální, běžely vedle sebe oba systémy současně. Na úřadech se dělaly přesčasy, místo nového systému se počítalo ručně, místo PC myší úředníci třímali v rukách spolehlivé tužky. Postiženi byli občané, kteří dávky dostávali s velkým zpožděním. Nejvíc komplikací bylo způsobeno převodem dat ze starého systému do toho nového. Drábkova, Šiškova.

Teď se situace opakuje. Dnes se přechází z nového systému na systém starý. Nejvíc komplikací je způsobeno převodem dat z nového systému do toho starého. Tento staronový systém si budou muset úředníci, kteří s ním dva roky nepracovali, připomenout a oprášit vědomosti. Noví úředníci, kteří v tom dvouletém mezičase přišli na úřady, se budou muset naučit systém pro ně zbrusu nový. Jako vždy se vše děje na poslední chvíli. Vzniká spousta administrativní práce, spousta nákladů. TOP 009 se podařilo Leninovu poučku úspěšně uvést do praxe a předehnat i Rusko.

Dnešní výmluva spočívá v tom, že se ministerstvu práce nepodařilo uzavřít smlouvu s dodavatelem IT systému. Občana to vůbec nemusí zajímat. Ten chce svoje peníze. Musí platit nájem, energie, různé poplatky, atd. Sociální dávky jsou prioritně určeny pro lidi v nouzi, tj. nezaměstnaní, chudé, zdravotně postižení.

To, že dávky některé skupiny, zejména Romové, zneužívají, je věc jiná. Dokonce se uvažuje, že bude vypsáno výběrové řízení na třetí systém!!! Ano, čtete správně. Kdo to všechno zaplatí? Drábek? Šiška? Ne, zaplatí to Kocourkovští, my všichni.

Důkaz č. 3: Fotografie vpravo nahoře. Je na ní zobrazen podezřelý Kalousek, podezřelý Schwarzenberg a podezřelý Drábek. Tyto tři osoby se v převleku za Tři krále pokoušely od kolemjdoucích lidí vybírat peníze. Ten Kalousek s tím nedá pokoj ani v důchodu. Při prověřování totožnosti podezřelí nebyli na místě schopni doložit, pro kterou charitu sbírku pořádají. Proto případ nebyl předán České obchodní inspekci, ani přestupkové komisi, ale je Policií České republiky prověřován jako pokus o nezákonné obohacení.

Vybraná hotovost (v řádu milionů korun a nějaké desítky kil zlata) byla orgány činnými v trestním řízení zabavena. Podezřelé je, že se ke zlatu a penězům zatím nikdo nepřihlásil. Při výslechu zadržení uvedli, že jim to tam podstrčila policie. Na otázku, proč byli předtím na návštěvě u Ratha, Pancové a Kotta, podezřelí odmítli vypovídat. Krabice s vínem ovšem nalezena nebyla a Ing. Kalousek odmítl dechovou zkoušku. Jak to bylo s tím vínem, o tom bude muset rozhodnout až nezávislý soud.

I když platí presumpce neviny, jejich podezřelé chování lze vyložit jako přiznání. Ištvanovi a Šlachtovi to bude stačit bohatě. Mluvčí Vrchního státního zastupitelství v Olomouci se pozastavila nad naivitou pachatelů. Zahájit sbírku v Olomouci, před budovou státního zastupitelství, je prý nezvyklé. Dále dodala, že při osobních prohlídkách nebyl nalezen ani u jednoho z nich krumpáč, kterým bylo dříve poškozeno auto jednoho olomouckého prokurátora. V opačném případě by šli hned do vazby. Ta je stejně nemine.  Když se realizuje, tak se vším všudy. Všichni tři podezřelí byli zadrženi na základě telefonického anonymu, zakončila hovor mluvčí.

Přiznání je polehčující okolností. Ti povedení koledníci se nechtěli sbírkou obohatit. Hnulo se v nich špatné svědomí. Z vybraných finančních prostředků chtěli financovat třetí informační systém pro Úřady práce. Ten by byl zaplacen z vybraných milodarů a státní kasu by nic nestál. No není to křesťanské a bohulibé?

Psáno pro blog idnes.cz. Publikováno se souhlasem autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…