Eduard Seibert: Církevní prostituce

07.07.2012 12:47

Církevní hodnosti se prodávají a kupují – kdo dá víc, stane se farářem, vikářem, nebo biskupem. Nerozhodují schopnosti uchazečův, ale množství zlata. A kupčí se tu se hříchy. Čím více se hromadí bohatství v jedné společnosti, tím větší bída je vidět.

Eduard Seibert: Církevní prostituce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pozemky a peníze církvi jako omluva státu za minulé křivdy

Jen několik stále aktuálních vět z Husova odkazu, starých už šest století. Ta věta poslední se nejspíš týká i arcibiskupa z Trnavy. Tedy nevím, nakolik se dnes kupčí s úřady v církvi, avšak v politice je to veřejné tajemství. Naši dobře placení čelní politici, dostávající se nahoru ne proto, že jsou odborně zdatní, ale především loajální ke straně, si svoje místa upevňují v rámci stranické hierarchie nejen tím, že si rozdávají obročí – např.dozorčí rady aj., ze kterých potom putují příspěvky partaji. Hlavní je přísun peněz ze státního do stranické kasy. Všemožné takovéto “přivýdělky“ jsou málo, už také cinknuté zakázky státního rozpočtu s nafouklým rozpočtem, rozdávané osvědčeným firmám, s garantovaným návratem podílu na zisku, které pracují systémem „subdodavatelů“, jsou také málo. Obecně je tento systém známý dlouhodobě, děje se tak nejen se státními zakázkami s mnoha sty miliony, ale týká se to i zakázek na krajích, už i na obcích. Odhalení Ráthovy krabice je jistě jen jedna kapička z deště zlodějin. Na tomto korupčním systému jsou závislé různé „poradenské“ a právní firmy, spolupracující úředníci, je to dnes celý propracovaný systém, jak dojit státní kasu. Do korupce je zatažena velká část naší společnosti, která brání zuby nehty změně systému. Je dnes už i veřejně známo, že s pomocí justice. Jistěže navenek ve vší počestnosti – a nepochybuji, že například nejvyšší knihovnice o tom vůbec, ale vůbec nic neví… Natož aby o tom věděli něco například na hradě. Teprve když se až v Bruselu nelíbí, že došlo už i na EU dotace, objevují se o tom opatrně zprávy i v našich servilních mediích..

Dovolím si jen dodat k úvodu - dnes číst a psát už umí každý, ne každý však používati rozumu – svého. Proč tak soudím ? Mnohé občany politika nezajímá, jiní věří ve své pappenheimské, ti naši to jistě myslí „upřímně“ a ti, kteří si pod tíhou argumentů připustí možnost nekalostí a kterým to není jedno, nejsou bráni v potaz. Nakonec ani logické argumenty ve sboru nadrovnoprávných nejsou brány na zřetel.

Privatizace lesů ČR je stále ještě tunelovou rezervou. Na řadě je teď rozkradení státního majetku, nazývaného církevním. Tedy i toho státního majetku, který byl církvi kdysi propachtován a poté jí zase odebrán. Seznam těchto majetků je tajný, silou moci se protlačuje parlamentem schéma. A že se tady chystá obr tunel Blanka, kterým by projela celá Svatovítská katedrála, o tom není pochyb. Že se tak děje v součinnosti s církví překvapí snad jen opravdu věřící. A nakolik je do prostituce s církevním majetkem ponořena skupina hochů narozených v parlamentu, hájících nesmyslnými argumenty jejich prosazení tímto zákonodárným sborem pod ctihodnou záminkou, že co bylo ukradeno, musí být vráceno, je zřejmé z jejich demagogických důvodů bez argumentů – ty oni nepotřebují, oni mají úkol a cíl. Jiné názory oni neberou na zřetel, mluvte si, co chcete, protestujte si, my víme, co chceme.    A že je podporuje sotva 15% občanů ? V čí prospěch má jít jejich rozhodnutí ? Opírají se o tvrzení, že Oni mají “mandát“ a k němu Oni vůbec cizí rozum nepotřebují. Ano, mají mandát získaný podvodem s LIDEM, které nikdo nevolil, na rozhodnutí směřujícím proti lidem ? A tedy netýká se to jen tady zmíněných církevních restitucí.

Zítra, tedy 6.7, ve výroční den upálení M. J. Husa, bude v Praze u koně od 10 hodin debata, zazní zde jistě požadavek na celonárodní referendum o církevních restitucích, požadavek na odstoupení vlády zločinců, veřejně okrádajících občany.

Je už ale na čase, aby bylo uzákoněno vyvolatelné, všeobecné a hlavně závazné referendum, aby si občané státu mohli sami rozhodnout o změně tohoto zkorumpovaného systému vlády nadrovnoprávných, zlodějských a s minulostí spjatých politických stran, o změně ústavy a volebních zákonů, podobně jako tomu učinili nedávno občané Islandu. Jak dlouho bude ještě této rozkrádané zemi vládnout nečas ?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Eduard Seibert - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …