Eva Hrindová: Proč politici ignorují české protiislámské hnutí?

15.06.2015 9:20

To je otázka. Protože jsou myšlenkově líní? Nebo protože jsou nadřazení a šmahem odmítají jakákoliv občanská hnutí? Nebo protože žárlí na každého, kdo je schopen komunikovat s občany? Probíhá tvrdá ignorance a to i od médií.

Eva Hrindová: Proč politici ignorují české protiislámské hnutí?
Foto: Archiv Evy Hrindové.
Popisek: Eva Hrindová z Olomouce.

V současné době probíhá sběr podpisů pod petici proti kvótám. Tisíce lidí si sami vyhledávají petiční místa a bez toho, že by je někdo úkoloval, zakládají nová a nová petiční místa. A to vše za téměř totální ignorace médií. Nově přejmenovaná občanská iniciativa Blok proti islámu nemá v záloze miliony ze státních příspěvků, tak si nemůže dovolit ani kupovat drahou inzerci. Za tři týdny se podařilo sesbírat přes 50 000 podpisů a sběr ještě stále běží, číslo se každým dnem zvyšuje a není konečné. Toto se nepodařilo ani žádné politické straně ani žádnému občanskému hnutí. Protiislámské hnutí je reálnou politickou silou, protože za ní stojí reální lidé, v reálném prostoru. Ty podpisy sbírané na desítkách viditelných míst jsou toho důkazem. A to vše bez placených pracovníků, bez placeného aparátu, bez velkých sponzorských nebo grantových peněz.

Přesto se všichni tváří, že je to jen nějaký exces, nějaká okrajová záležitost, která si opravdovou pozornost nezaslouží. Do médií toto hnutí proniklo jen částečně a to jen díky incidentu u olomouckého petičního stánku. Nikdo si se skutečnou a živou občanskou aktivitou nechce špinit ruce. A tak i debata o tématech, jejichž iniciátory a hlavními nositeli jsou organizátoři petice, běží vlastně bez nich. Salónní intelektuálové rozumbradují o xenofobii v české společnosti, novináři se štítivě vyhýbají kontaktu s protiislámským hnutím. Ale dělají velkou chybu. Toto není okrajová záležitost, toto není marginální aktivita pár amatérů, kteří skončí dřív, než začali.

Sama jsem členkou ODS, i když hodně řadovou a se slábnoucím zájmem o dění ve své politické straně. Stále jsem ale se svými kolegy v kontaktu a snažím se jim vysvětlit, že jejich ignorování protiislámského hnutí se jim velmi nevyplatí. Odpovědí je mi ale stále to stejné - toto hnutí je fašistické, extrémní, zbytečné, protože nemá proti čemu bojovat. Na vše přece máme zákony a vlastně se není čeho bát! Jak naivní a alibistické. A tohle občané vidí - ti občané, kteří ze své neelitní pozice vidí možná víc, než samotní politici.

Vidí, jak se stát vymyká kontrole a hordy nekontrolovatelných úředníků ve spolupráci se spolupracujícími neziskovkami a médii pomalu ale jistě ovládají naše životy. Tlakem na politickou korektnost mění duchy zákonů, takže jsou nám ty naše slavné zákony na nic. Je to dobře organizovaná domácí armáda, proti které je těžké se ubránit. Ostatně mají z ní strach i samotní politici. Navštívila jsem několik poslanců a oni mají dost dobré informace a moc dobře ví, jak je situace sakra vážná. Přesto mají strach o těch věcech nahlas mluvit. Znáte to - EU, číhající mediální elita, korektnost... Kdo by si to chtěl s nimi rozházet? Nikdo aspoň trochu informovaný tady nekontrolovatelný příliv "uprchlíků" nechce, uvědomují si rizika ze šířící se islamizace, ale málokdo je ochoten to veřejně přiznat. Strhla by se totiž mela a okamžitě by takový odvážlivec musel čelit kritice z řad vlastní strany a mediální štvanici. Naši politici jsou rozmazlení dlouhým nicneděláním a pohodlným životem v pražských kavárnách, kde si přátelsky poplácávají po ramenou s novináři a salónními aktivisty. Je to taková jedna velká partička, která si tak líně přežívá bez větších otřesů. A chtějí, aby to tak zůstalo. Každý, kdo z toho vykročí, je ohrožuje.

A tak doufají, že to udrží. Že se české protiislámské hnutí zhroutí dřív, než se vlastně administrativně ustanoví. Že ta zarputilá ignorace nás odradí a že se kvůli tomu posekáme mezi sebou. Protože vždycky se najde někdo, kdo ztratí trpělivost a začne volat po větší korektnosti a po ústupcích. Doufají, že neprorazíme tu mediální hradbu a že to lidi časem přestane bavit. Ale rozeštvat tolik lidí prostě nejde, je nás fakt hodně:-)

Nestane se to, o tom jsem přesvědčena. Už se to začíná lámat. A paradoxně to, co lidem otevírá nejvíce oči, je právě ta neochota našich elit se protiislámským hnutím seriozně zabývat. Kdo slyšel projev Martina Konvičky na prvním sněmu Bloku proti islámu ví, že jsme silou, která stojí pevně na zemi - má realistické vize, má srozumitelné ideály, opírá se o skutečné a odhodlané lidi. Není to žádný marketingový projekt budovaný od stolu sokolovny v Průhonicích. Ani projekt, který si vymyslelo pár lidí podporovaných nějakými oligarchy či velvyslanectvími cizích zemí. Není to žádný domeček z karet, který se rozsype při prvním zafouknutí. Proto je neprozíravé, že nás média a politici ignorují.

Ale je to jejich pitomost, mě to nechává v klidu. Spravuju několik facebookových profilů a píšu tento blog. A vím, jaké máme dosahy, jakou máme čtenost. Jsou to čísla, o kterých se takovým Lidovkám může jen zdát:-) Ano, máme i příspěvky s dosahem 700 000 lidí! Můj blog o tom, jak probíhal incident u petičního stánku už četlo skoro padesát tisíc lidí! A to jsem jen jedna z mnoha...

Vážení politici, nedá se to zastavit a čím déle nás budete ignorovat, tím spíš se z Bloku proti islámu stane velmi reálná a volební politická síla!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…