Evžen Korec: Česká ekonomika zažívá nejlepší období za poslední léta, těží z toho i stavitelé nových bytů

27.11.2015 19:25

Komentář Evžena Korce k údajům o vývoji HDP:

Evžen Korec: Česká ekonomika zažívá nejlepší období za poslední léta, těží z toho i stavitelé nových bytů
Foto: archiv EK
Popisek: Evžen Korec

Česká ekonomika rostla v letošním třetím čtvrtletí podle dat Českého statistického úřadu meziročně o 4,5 procenta. Proti předchozímu čtvrtletí ekonomika stoupla o 0,5 procenta. Vedle silného růstu spotřeby domácností a investic byl výkon ekonomiky významně podpořen i výdaji vládních institucí a zahraniční poptávkou.

„Česká ekonomika zažívá nejlepší období za poslední léta. Rostoucí hospodářství se odráží i v optimismu obyvatel, z čehož těží i bytová výstavba. Lidé, kteří zvažovali pořízení vlastního bydlení, totiž vidí, že nyní je to nejlepší období. Nahrávají tomu i stále velmi nízké úrokové sazby u hypoték, díky nimž se lidé kvůli pořízení vlastního bydlení nebojí zadlužit. Pro developery je to zároveň velice silná pobídka k přípravě dalších projektů,“ říká Evžen Korec, generální ředitel společnosti EKOSPOL, která je lídrem bytového trhu v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…