Exsenátor Vladimír Dryml jednal za seniory s premiérem Babišem

01.02.2018 14:05

Zvyšování důchodů, osvobození od koncesionářských poplatků či jízdné ve vlacích zdarma pro seniory. To jsou hlavní témata, které dnes probralo vedení svazu Senioři ČR s premiérem Andrejem Babišem.

Exsenátor Vladimír Dryml jednal za seniory s premiérem Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Dnes dopoledne proběhlo jednání vedení svazu Senioři ČR v čele s jeho prezidentem Vladimírem Drymlem s premiérem ČR Andrejem Babišem. Během jednání seznámilo vedení premiéra se změnami, kterými nejstarší organizace důchodců existující od roku 1990, v loňském roce prošla.

Nejdůležitějším tématem bylo plnění slibu vlády o dalším zvyšování důchodů v letech 2018 a 2019, které Andrej Babiš slíbil podpořit v případě, že bude nadále premiérem.

Vedení svazu dále seznámilo premiéra s těmito aktuálními tématy, kterými se svaz nyní zabývá:

  • Informace o podpisové petiční akci na osvobození seniorů nad 65 let a tělesně postižených od koncesionářských poplatků za televizi a rozhlas.
  • Dotaz na plnění programového prohlášení vlády ve věci bezplatného jízdného pro seniory nad 65 let ve vlacích podle Slovenského modelu a ochotu podílet se na návrhu legislativy.
  • Požadavek Seniorů ČR i velké části důchodců – pacientů na jednotnou cenu léků v celé ČR.
  • Seznámení premiéra s pilotním projektem pomoci Potravinové banky v Jihočeském kraji se svazem Senioři ČR a možnostmi rozšiřování potravinové pomoci pro nízkopříjmové skupiny seniorů.

Na závěr pozvali zástupci svazu Senioři ČR, z.s. premiéra Babiše na Sportovní hry seniorů, které se konají ke 100. výročí založení České republiky v Praze a budou s mezinárodní účastí.

Svaz Senioři ČR, z.s. sdružuje více než 25 tisíc důchodců platící členské příspěvky a dle svých stanov také hájí oprávněné zájmy více než 2,4 milionů seniorů v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla