Filip Hrbek: Nezasloužený konec Petra Nečase

07.07.2013 16:44

Asi patří k ironii osudu, že kvůli korupci ve svém bezprostředním okolí podal demisi člověk, který se výrazně zasadil o to, aby mohlo být proti korupci zasahováno i takto „vysoko“ a který k tomu fakticky policii rozvázal ruce a co je hlavní – už vyšetřovatelům ruce nesvazoval. O tom snad nikdo nyní, natož za pár měsíců, nebude pochybovat.

Filip Hrbek: Nezasloužený konec Petra Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zřejmě naposledy zasedala vláda v demisi

Když za ním v noci po jednání vlády přišli vyšetřovatelé, tak jim Petr Nečas údajně řekl jen: „Dělejte, co musíte.“ A to je v podstatě takový politický epitaf Petra Nečase – dělal, co musel a co bylo potřeba a chtěl to i po ostatních. A právě kvůli tomu skončil.
 
Někteří lidé minulému premiérovi vyčítají to, že se „držel v křesle zuby nehty“. Toto jednání Petra Nečase zřejmě bude oceněno také až s větším časovým odstupem. Důvod je prostý – řídit a držet pohromadě tak nesourodou věc, jakou je koalice, kde navíc každá strana má své vlastní zájmy, je úkol velice nelehký. Kdyby se Petr Nečas na vše vykašlal, tak by naší zemi moc nepomohl – jen by jí v těžké ekonomické situaci dále destabilizoval.
 
Nejsem naivní a vím, že Petr Nečas nebyl úplně tím stoprocentně „čistým“ Petrem Nečas, jak se o něm zpočátku mluvilo. Viděl nebo byl u spousty věcí, které by někteří bez povšimnutí nenechali, ale paradoxně díky tomu se dostal tak „vysoko“ a mohl proti nešvarům uvnitř strany zasahovat. V ODS mi bude chybět právě jako ten, kdo se otevřeně a s jistou odhodlaností spolu s Bohuslavem Svobodou postavil do čela „snažení“ proti Hrdličkovi a jeho „partě se zlatými řetězy a býčími šíjemi“. Do čela tažení, které Bohuslava Svobodu i Petra Nečase stálo jejich křesla…
 
Vyšlo na serveru pravybreh.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.