František Dostál: Evropo, zaděláváš si na své umírání!

08.07.2015 19:45

Ano, bude následovat pouze lehká zmínka o utečencích, přistěhovalcích a o lidech těžících z neštěstí druhých. Export demokracie do mnohých zemí se nepovedl. Došlo tak na rozbíjení lidských sídel a k vraždění lidí ve jménu náboženství, které se prezentuje smrtícími projektily ze samopalů.

František Dostál: Evropo, zaděláváš si na své umírání!
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Upchlíci v Itálii

Přidělované kvóty uprchlíků vyvolaly také různé reakce. Evropa není nafukovací a její země často nedokážou pomoci ani svým rodilým obyvatelům, zvláště těm, kteří po celý život v nich pracovali a někdy doslova dřeli. Ti teď mají také uhrazovat uprchlické tábory a třeba i navracení utečenců používajících všelijaké podvody? Ano, je správné si pomáhat, ale stejně tak šetřit, což třeba v Řecku neznali. Pak je zde spousta lidí, co neštěstí druhých využívají. Těch lidí přibývá a ještě vykřikují, jak je ji ubližováno. Lidi z Bílého domu, co nás kritizují, že diskriminujeme Romy, by mohli pobýt třeba několik týdnů v Chánově. Ano, někteří cikáni se zařadili a dřou jako koně! Navíc se mnohým z nich nelíbí označení Romové. Pak existují ještě ti, co třeba ukradli bronzové označení z hrobů v Terezíně. Ostatně ani náš stát po sto letech nezvládl zařazení těchto lidí do společnosti. Také utíkali do Anglie za lepším. Psal o nich už také spisovatel L. Mňačko, ale teď je mezi námi děsivý problém směřující na celou Evropu! Tisíce utečenců v Maďarsku chodí vykonávat potřebu porůznu, stejně tak v přecpaných táborech v Itálii, a tak můžeme očekávat problémy s vodou a bez ní to jaksi i mimo vedra nejde! Podporovat tábory v zemích utečenců by asi taky nevyšlo, protože by jim pomoc hned někdo ukradl atd. Zřizování táborů pro tisíce mladých uprchlíků po Evropě zase určitě vyvolá protesty, co se mohou přiblížit k nacionalismu. Nakonec už k nim v Německu dochází. Ubytovny pro lidi na severní Moravě, budou pro ně jen přestupní stanicí a přijdou na miliony. U nás je hodně důchodců, kteří dřeli, a pan Nečas jim přihodil jen pár desetikorun. Teď mají sponzorovat utečence a pašeráky lidí?

Evropo, zaděláváš si na umírání. Ve 30. letech svět zasáhla velká hospodářská krize a pár let se moc šetřilo a žilo v chudobě. Poslouchal jsem jednoho řeckého ekonoma a politika, co vystudoval u nás. Z jeho řeči mi vyšlo, že se dluhy nemusí vracet a jeho zemi je potřebné i nadále půjčovat. Myslím, že asi jen málokdo u nás pobíral rentu ve výši 80% atd. Už nyní očekávám výtky na moji hlavu, a to jsem jen lehce nahodil problémy Evropy, v níž také pobýváme.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…