František Dostál: Vše je v naprostém pořádku

30.09.2014 17:36

Občas musím doprostřed sídliště na poštu, ale protože tam zatím ještě neprodávají prášek na praní a pastu na zuby, musím zajít do vedlejší drogerie. Okamžitě za mnou mezi regály někdo vystartuje a dohlíží na to, abych něco neodcizil. Nebývá to příjemný pocit.

František Dostál: Vše je v naprostém pořádku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věznice, ilustrační foto

Pod tíživým dojmem z nedávného rozhovoru Jakuba Železného s exprezidentem a hradním klimatologem v. v. mi je najednou jasné, že kdo první po roce 1990 přišel a bral, byla to činnost jaksi povolená a zřejmě probíhala podle zásad tržního jednání. Pak se stejně ještě dostavila amnestie, na které exprezident dlouho pracoval, ale dosud se neví vlastně s kým. Nedávno na severní Moravě zmizelo zábradlí z několika mostů a jiní zloději ukradli opět dráty zabezpečující bezpečnost železničního provozu. Také se nemusí ničeho obávat? Vždyť je to také tržní chování, neboť ve sběrně dostanou zloději rovnou na dlaň...

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: literarky.parlamentnilisty.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…