František Dostál: Vývoj člověka se nikdy nikomu nepodaří zastavit

11.12.2016 16:38

Přibližuje se závěr roku a neuškodí se trochu pousmát na lidi okolo sebe. Pravda, mnozí z nás budou křičet i hodně nahlas, házet okolo sebe prázdné lahve od pitiva, snažit se na sebe upozornit odpálením rachejtle a později úbytkem prstů na ruce.

František Dostál: Vývoj člověka se nikdy nikomu nepodaří zastavit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ohňostroj

Při pozorování lidí pohybujících se po chodnících, někdy dokonce i po pravé straně, lze spatřit přibývající osoby, kterým narostly zase příliš odstávající uši. Problém řeší přiloženými kulatými kotoučky, z nichž lze zaslechnout i muziku. To se někdy pozná podle cukajících rtů nešťastníka postiženého odstávajícíma ušima. Takový člověk nesdělí ani slůvko pardon, když vrazí do vystupujícího pasažéra z vagonu metra. Některým lidem mrzne mozek dokonce i v létě, kdy je přes třicet stupňů tepla, a tak musí mít zase pořád přes hlavu nataženou kapuci.

Přibývá i dost jiných zajímavých lidí, kteří si zakupují čapky s kšiltem dozadu zřejmě kdesi za hranicemi. To v tuzemském supermarketu není možné, protože tam jsem v bedně objevil vždy čapky, které po nasazení na hlavu mají vždy kšilt dopředu. Kdepak, bez přibývajících chytrých lidí na všech postech, od hajzlbáby na Wilsonově nádraží až po ministry, se již nikdy a nikomu nepodaří vývoj člověka zastavit, i když někde musí procházet i ochrannými rámy!

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …