František Kašpárek: Probuzení. Vize idealisty

04.04.2023 9:32 | Glosa

Je to neúprosná bitva. Mainstream se snaží zlikvidovat alternativu, kterou vnímá jako nastupující konkurenci, protože ztrácí (vlastní vinou) svoje publikum. Alternativa se pro změnu raduje ze ztrát hlavního proudu, kterým upřímně pohrdá. Tento způsob myšlení je však hrozbou, která by mohla vést k tomu, že dojde ke zničení svobod obou soupeřících stran, a v konečném důsledku nás všech. Leč nepředbíhejme událostem, jak se říkalo ve starých románech, které se nyní dočkávají přepisu od neuvěřitelných neumětelů.

František Kašpárek: Probuzení. Vize idealisty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Nemyslím si, že v médiích hlavního proudu jsou jen zkorumpovaní, nebo fanatičtí manipulátoři a pozéři, jejichž inteligence je mimořádně limitována, ale přesto nám diktují, co si máme myslet, co říkat…

Hmm… mluv o ďáblovi a uslyšíš máchání jeho křídel. Musíme na to jít jinak.

Znám osobně sice jen dva novináře z hlavního proudu, ale ti v hlubokém soukromí říkají, že kdyby napsali, co si skutečně myslí, okamžitě by přišli o práci. Dvě vlaštovky, které by jednou mohli přeletět do našeho alternativního hnízda i s menším (tady nejsem idealista) hejnem. Odpusťme jim tedy jejich nynější částečně pochopitelný strach, aby se před přeletem nad kukaččím hnízdem mohli probudit.

Chyba je v Systému, který k tomuto lidi nutí, vychovává a zastrašuje je, což nejnověji vidíme na případu pětibojaře Davida Svobody, ke kterému se Systém zachoval obzvlášť sviňsky.

Ostatně ani na straně alternativy nejsou jen andělé horující s čistým srdcem pro pravdu pravdoucí, přesto alternativa zůstává přirozenou reakcí na současný způsob zpravodajství.

Jedinou cestou, jak z tohoto informačního marasmu vybřednout je, aby se novináři z hlavního proudu, kteří chtějí zase dělat starou poctivou žurnalistiku, spojili s občanskými žurnalisty z alternativy, a společně čelili současné výzvě: Novému druhu války proti občanům.

Války o ovládnutí jejich mysli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…