František Štván: Brigádní generál? Za co?

15.10.2013 12:29

Byl jsem na vojně, proto vím, že povyšování je běžnou součástí uniformovaných složek. Někdy se tak dělo, pokud adept na povýšení vykonal něco mimořádně významného. Jako občan vnímající stále rostoucí neúctu obyvatel všech sociálních vrstev k dodržování zákonů, předpisů, vyhlášek a nařízení se musím ptát: Co mimořádného pro zvýšení prestiže PČR, která stojí a padá s mírou pocitu bezpečí většiny společnosti, udělal její současný policejní prezident Martin Červíček?

František Štván: Brigádní generál? Za co?
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

Podle některých dobře informovaných zdrojů má být totiž ku příležitosti oslav 28. října povýšen prezidentem do hodnosti brigádní generál. K povýšení patří i doživotní měsíční příjem  v ekvivalentu dnešní částky 82 tisíc korun, neboť se i výsluhy valorizují, pokud by se v jednačtyřiceti letech rozhodl Martin Červíček odložit tornistru s maršálskou holí na hřebík. Vzhledem k tomu, jak jsem již uvedl, že za ním nevidím žádnou pozitivní práci, pokud pochvalou není, že by mohlo být i hůř, pak se mohu domnívat, že jeho povýšení může být odměnou za ochotu jít politické síle XYZ z cesty.

Bez ohledu na to, jestli bude či nebude Červíček povýšen, považuji doživotní luxusní sociální jistoty při povýšení do generálské hodnosti pro kohokoliv za nesystémové rozhodnutí. Jednačtyřicetiletý Červíček a jemu podobní by totiž přestal mít mzdovou (sociální) motivaci, která by ho hnala k tomu, aby si za poctivou službu vlasti vysloužil poctivou odměnu. Tím chci říct, že bych klidně založil dobrovolnou sbírku na nákup zlatého auta pro policejního prezidenta, který by do našich politických stran, ministerstev, úřadů, měst, vesnic a ulic přivedl "bohabojné" dodržování zákonů. Bohužel, podobnou sbírku hodně dlouho zakládat nebudu.

Naopak si myslím, že podle toho co se děje dnes by měl být Červíček naopak při oslavách 28. října rituálně, stržením výložek a vyznamenaní, degradován. Kromě lumpů se tu nikdo objektivní nemůže cítit bezpečně. Kdyby státní kasa mohla mluvit, tak by můj názor nepochybně potvrdila.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Rezignujte!

14:46 Milan Knížák: Rezignujte!

Výzva rektorce Akademie výtvarných umění k rezignaci.