František Štván: Dvojí tvář hejtmana Ústeckého kraje Bubeníčka

23.08.2013 19:32

Ta "povodňová" mi byla sympatická. V době, která byla špatná pro mnoho lidí v dosahu přírodního živlu, dávala naději, že má integrovaný záchranný systém pod politickou kontrolou kompetentní člověk. Ta "ROP Severozápad" mi je naopak vyloženě nesympatická, neboť mám dojem, že si o občanech hejtman Bubeníček, pokud použiji prezidentský slovník, myslí, že jsou idioti.

František Štván: Dvojí tvář hejtmana Ústeckého kraje Bubeníčka
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Kraj, jako instituce ctící právní kontinuitu, se přeci nemůže vyvléci minimálně z politické odpovědnosti za špatně rozhodující Regionální radu, neboť ji jmenuje krajské zastupitelstvo. Současné vedení kraje může pouze občanům sdělit, kdo z minulého zastupitelstva pro "šibalskou" Regionální radu zvedl ruku. A to, pokud mi něco neuniklo, hejtman Bubeníček odmítá. Za doslova infantilní považuji jeho argumentaci, že v dopisu Evropské komise, ve kterém jsou konstatovány nedostatky a pochybení v kontrolním a řídícím systému operačního programu, není ani zmínka o Ústeckém kraji. Čemu se proboha diví? 

Pro Brusel je relevantním partnerem stát zastoupený ministerstvy, které v rámci svých kompetencí přenášejí výkon státní správy na nižší orgány, například krajské úřady. Nebo snad nemá Úřad regionální rady soudržnosti Severozápad své oddělení realizace a kontroly projektů a svůj útvar interního auditu? Nikdo se mi nemůže divit, že mám pochybnost, jestli hejtman Bubeníček ví, co je přenesený výkon státní správy.

V rámci objektivity podotýkám, že jsou za šibalskou Regionální radu odpovědní i voliči těch krajských zastupitelů, kteří ji jmenovali, byť žádný kandidát před volbami nepřipouštěl, že by občanům mohl škodit. A právě proto voliči potřebují  znát jména špatně hlasujících zastupitelů, aby se dvakrát nespálili o jedny kamna. S největší pravděpodobností  se totiž napříč politickým spektrem  ocitnout v předčasných volbách na kandidátkách do Parlamentu ČR. Neumím si představit, že by nám voličům poctivý komunista v čele Kraje neposkytl informace, abychom v předčasných volbách mohli kroužkováním oddělit zrno od plev.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …