František Štván: Je čas vrátit se k závorářům!

22.07.2015 19:41

Srážka Pendolína ČD na přejezdu u Studénky s kamionem, jehož řidič má s velkou pravděpodobností IQ tykve, doslova volá po znovuobnovení funkce závoráře.

František Štván: Je čas vrátit se k závorářům!
Foto: pixabay.com
Popisek: Železniční přejezd, ilustrační foto.

Pokud se dozvídám, že v civilizovaném světě neprotínají tratě vysokorychlostních vlaků přejezdy, ale nadjezdy, a že by tomu tak mělo být i u nás, ale bohužel na jejich výstavbu nejsou peníze, pak se musí v zájmu cestujících něco okamžitě udělat. Troufnu si tvrdit, že kdyby si před spuštěné závory stoupl zaměstnanec ČD s obyčejnou plácačkou, tak by následky tohoto neštěstí nebyly tak fatální i v tom případě, že by ho řidič kamionu nerespektoval, neboť by mohl spustit drážní bezpečnostní alarm, který by vlak zastavil. Proto se v souvislosti s touto tragédií musím ptát. Proč EU určuje jak má vypadat banán a jestli se smí či nesmí používat název "pomazánkové máslo" a naše vysokorychlostní tratě hlídá prach obyčejná závora jak za Rakouska Uherska? Věřím, že když nemá rozum EU, tak ho bude mít někdo z ČD a závoráře, minimálně na přejezdy protínající vysokorychlostní tratě, vrátí. Lidí je dost!!!

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Jahn: Česká televize - Pospěšte! Privatizace veřejnoprávnosti začala!

14:42 Petr Jahn: Česká televize - Pospěšte! Privatizace veřejnoprávnosti začala!

Česká televize totiž outsourcovala službu nejveřejnoprávnější – ombudsmana. Jasně, vím že jsem Vás t…