František Štván: Modernizovat lze auta, úlohu demokratické levice v žádném případě

08.11.2013 17:30

Levicové demokratické politické strany nepochybně vznikaly na základě poptávky obyčejných lidí, aby v politické soutěži bojovaly za jejich právo na důstojný život.

František Štván: Modernizovat lze auta, úlohu demokratické levice v žádném případě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Na této poptávce se od jejich vzniku nic nezměnilo. Důkazem budiž fakt, že je svět blíž společenské katastrofě vždy, když si tyto povinnosti demokratické levicové strany neplní. Proto nikdy nemohu najít pochopení pro diskuzi, která se modernizaci levice věnuje.

Ano, chod politických stran lze vylepšovat či přizpůsobovat soudobým požadavkům, ale ne ideály, na kterých vznikly. V praxi  to mělo vypadat tak, že strany od svých členů, které vysílají ovlivňovat svět, mohou v rámci modernizace vyžadovat průhledné doložení jak přišli ke svému majetku, neboť by se jednalo o logickou(moderní) reakci na soudobou znalost poměrů. Vždyť mnozí politici, až po té co dosáhli na tu správnou funkci, dosahují životní úrovně, která se nedá jen tak vysvětlit, natož bez náznaku nenávisti pochopit. Nikdy však levice neměla přistoupit např. na  modernizaci oslabující pracovní právo a  sociální systém.

K tomu bohužel i za pasivní asistence odborů došlo a to proto, že  ti, kteří měli chránit zájmy pracujících a těch, které neviditelná ruka trhu nepotřebuje, což je jediný poctivý výraz pro lidi, kteří nemají práci, přistoupili na moderní(zištnou) mantru zaměstnavatelů, že zájmy pracujících nejlépe ochrání flexibilita práce na principu života děvečky pro všechno a zpřísnění sociálního systému, který musí tu línou lůzu co nechce pracovat (přistoupit na podmínky zaměstnavatelů) donutit rýt drškou zemi. Důkazem jsou některé modernistické předvolební recepty kandidátů ČSSD, jak přinutit nezaměstnané pracovat, místo toho, aby na náměstích nabízeli do podoby zákonů zpracované recepty, kterými by přinutili V.I.P. zloděje nekrást a vrátit majetek, který díky okrádání státu nakumulovali.

A právě díky nelogické modernizaci všeho co lidé práce od levice požadují se naše společnost ocitá v obrovské společenské krizi. K ní dochází vždy, kdy se silnější cítí být silnějšími a slabší slabšími a kdy do smrtonosné podoby  chybí jen ta pověstná kapka trpělivosti, která z poháru "už nemáme co ztratit" přeteče. Zkrátka a dobře.

Demokratická levice se zmodernizovala tak, že si lidé myslí, že je jako ONI . Proto jí navrhuji. Co nejrychleji zpátky ke kořenům.Včera už bylo pozdě. 

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

20:30 Čím mladší uživatel internetu, tím víc trpěl za komunismu

Tento webový vtip připomíná dnes základní problém naší doby: totální nezájem o minulost, ignoranci h…