František Štván: Odhalují možnou lež Haška Chovancovy "krátké nohy"?

30.10.2013 15:00

Bylo by hloupé předstírat, že existence či neexistence sobotní schůzky části vedení ČSSD s prezidentem Zemanem zásadním způsobem neovlivňuje pohled na "demokratičnost" výzvy části předsednictva ČSSD, aby jejich předseda Sobotka odstoupením z funkce přijal osobní odpovědnost za výsledek voleb.

František Štván: Odhalují možnou lež Haška Chovancovy "krátké nohy"?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

Informace o její existenci zatím nejsou dostatečně validní, byť jeden z těch co ruku pro výzvu k Sobotkovi zvedl, plzeňský Milan Chovanec, přiznal, že na ní byl.

Jména ostatních aktérů a toho kdo ji zorganizoval zatím odmítá "chlapsky" (státotvorně) prozradit. Zajímavé je, že se média obrací na kovaříčky, místo aby se obrátila na kováře. Zatím jsem nezaznamenal, že by jimi byl prezident Zeman vyzván, aby sobotní setkání v Lánech potvrdil či vyvrátil a pokud by ho nevyvrátil, aby řekl, jestli to byl on, kdo o povolební konzultaci se selektivním vzorkem z vedení ČSSD požádal.

Dopátrat se pravdy je nejen důležité pro samotnou ČSSD, aby měla k posouzení mravní kvality svých zástupců ve vedení ČSSD před dalšími vnitrostranickými kroky dostatek informací, ale i pro společnost jako takovou. Do této nejen vnitrostranické, ale i vnitropolitické kauzy je totiž zapletena i hlava státu. Pokud se nepletu, tak v nedělních OVM Podhradí nesdělila, že povolební konzultace zástupců politických stran s prezidentem začala už v den vyhlášení výsledků voleb.

Kdyby tak učinila, zůstal by černý Petr pouze v rukou těch, kteří se bez vědomí předsedy ČSSD s prezidentem sešli. Možná je to pro někoho maličkost, ale právě na maličkostech lze vybudovat velkou důvěru občanů v instituce státu. A této důvěry je nám všem třeba jako soli.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Žák: Problémy Ústeckého kraje mi nejsou a ani nemohou být lhostejné

10:49 Zdeněk Žák: Problémy Ústeckého kraje mi nejsou a ani nemohou být lhostejné

Jsou totiž stejně jako kdekoliv jinde v naší vlasti výhradně důsledkem nekompetentní správy věcí veř…