František Štván: Otevřený dotaz na odborníky z řad PČR a MP

31.07.2015 13:20

Obracím se na Vás se žádostí, aby jste mě řadovému řidiči vysvětlili, z jakého titulu mohou do očí bijícím způsobem porušovat řidiči Č. POŠTY, různých zásilkových služeb či ostatních služeb rozvozových, dopravní předpisy?

František Štván: Otevřený dotaz na odborníky z řad PČR a MP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vozy

Jak mohou stát u žluté čáry, v protisměru, na chodníku, v zákazech vjezdu či v křižovatce a v obytné zóně mimo parkovací místa a přesto se nestanou terčem policejního zájmu? Možná mi něco uniklo a za případnou neznalost se omlouvám, ale neboť žiji v přesvědčení, že vozům ČP zákonodárci nevyhověli v žádosti, aby dostaly statut policie či hasičů a to proto, že by tím byli znevýhodněny ostatní podnikatelské subjekty a řidiči, a neboť si myslím, že rozvoz pošty nelze považovat za zásobování, neboť pak bych mohl i já jezdit s namazaných chlebem kam podle značek nesmím, kde by na mne čekala vyhladovělá vnučka, abych jí mohl "zásobit" svačinou, nehledě na právní skutečnost, že by se neříkalo rozvoz, ale zásobování poštovními produkty. Pokud se nepletu, pak bych chtěl znát pohnutky, které z mého laického pohledu vedou policisty ke zneužívání pozice úřední osoby, za což rozhodně považuji dvojí metr, který spatřuji i v tom, že je stále více cyklistů beztrestně na chodnících a stále více cyklistů vjíždí na přechody pro chodce a motocykly běžně parkují na chodnících. Zkrátka a dobře. Proč "Štván" nemůže to co jiní? Nebo ano?

Pak mi to prosím relevantně sdělte. Zákon o provozu na pozemních komunikacích se k tomu nemá.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

13:04 Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

Denní glosy Petra Hampla.