František Štván: Pane prezidente Zemane...

04.11.2014 15:00

Rozhodně nepatřím mezi netykavky, to však neznamená, že se budu rozplývat blahem, pokud hlava státu v oficiálním projevu používá vulgarismy, byť jste měl v jednotlivostech i podle mne ke kritice důvod.

František Štván: Pane prezidente Zemane...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Vysvětlení, že jste chtěl naštvat tak zvanou "pražskou" kavárnu  nepřijímám, neboť této infantilní klukovině, realizované v rouše ctihodného starce v nejvyšší ústavní funkci, prostě  nerozumím. Copak smyslem institutu hlavy státu je kohokoliv, notabene za pomoci vulgárních slov, naštvávat? Nemělo by být jejím hlavním  posláním především lidi trpělivě a velkoryse spojovat? Jak by by jste se díval na stejné vysvětlení, kdybych na Vaši adresu poklesle použil např. zlidovělé "urologické" nadávky, že jsem tím chtěl jen naštvat lidi z "hradní" kavárny, například Vašeho kancléře Mynáře a Vašeho mluvčího Ovčáčka, neboť ani oni vzory dokonalosti, stejně jako Kalousek a Schwarzenberg rozhodně nejsou? Legitimizovalo by to  můj obhroublý slovník, byť nám všem rodný jazyk dává obrovský prostor pregnantně, bez sprostých slov, vyjádřit jakoukoliv myšlenku? U hulvátů a lidí s jednoduchým myšlením zřejmě ano, ale upřímně řečeno, kdo z rozumných a inteligentních lidí může mít zájem se zrovna těmto lidem  zalíbit? Kdo z rozumných lidí může Vaši sprostotu omlouvat tím, že i jiní politici byli sprostí? Sprostota jiných Váši sprostotu, ale ani kohokoliv jiného přeci omlouvat nemůže. Čím jste prospěl společnosti, když jste sprostými výrazy v přímém přenosu zatoužil odkrýt ty,  kterým  sprostota u svých oblíbenců nevadí a u jejich ne-oblíbenců jim vadí? Sníží to nezaměstnanost? Zlevní to chleba?  Samozřejmě ne! A právě proto by jste si měl uvědomit, že za to, aby jste dělal politické zbytečnosti, Vás daňoví poplatníci neplatí. Zkrátka a dobře.  Reagovat stejně obdivně, jako to umí Vaši za každou cenu obdivovatelé, prostě nedokáži. Naopak jste mne definitivně donutil přehodnotit  přístup k svým vnoučatům. Dál jim budu zdůrazňovat, aby si braly  vzor jen ze slušných lidí, ale že jimi (bohužel) automaticky hlavy státu, ani kandidáti na ní,  nejsou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

15:49 David Rath: Kámen mudrců, euro a koruna

Císař Rudolf II. proslul svojí snahou získat kámen mudrců, který dokáže sprosté olovo změnit na ušle…