František Štván: Pospíšil s Bradáčovou mohou být pasažéry trojského koně pravice

01.07.2012 7:30

Pravice v současnosti hraje o svoji budoucnost. K záchraně nepochybně použije všechny dostupné politické prostředky(finty). Jedním z nich může být vytvořit z kovaného pravičáka, který dlouhodobě dokazuje, že je oddaný příznivec neviditelné ruky trhu, která v naší zemi úspěšně rozbíjí solidární sociální sytém, z bohatých dělá ještě bohatší a z chudých ještě chudší, ikonu práva a spravedlnosti, pro kterou budou ochotny i její oběti pod dohledem mediální masáže "cedit krev".

František Štván: Pospíšil s Bradáčovou mohou být pasažéry trojského koně pravice
Foto: hns
Popisek: Corrado Cattani v sukních Lenka Bradáčová

Co prospěšného pro zlepšení právních poměrů, které u nás dovolují z veřejného krást a ani poledne nedržet, učinil Jiří Pospíšil v období let 2006-2009 kdy působil jako ministr spravedlnosti ve vládách Mirka Topolánka? Co prospěšného ve stejném zájmu učinil od roku 2010, kdy tuto funkci zastával ve vládě Nečasově? Copak tento mladý muž nehlasoval v obou vládách pro realizaci všech asociálních opatřeních, které krutě dopadají na řadové občany, včetně nákupu letadel CASA? Hlasoval! Tak proč pro něho plakat!

K sympatickému mladému muži naprosto náhodou naroubují média sympatickou státní zástupkyni Lenku Bradáčovou, která je přezdívána, pro svoji údajnou(hledám dobrovolníka co po dvaceti letech občanských zkušeností strčí ruku do ohně) neústupnost a neúplatnost,"český Cattani". Srovnání s Cattanim podle mne kulhá na obě nohy, neboť jemu reálně hrozila z rukou mafie násilná smrt. Pod touto hrozbou Lenka Bradáčová, pokud nám nečestně něco netají, nepracovala ani náhodou. Slávu si údajně vydobyla řešením vraždy malého Honzíka Rokose, v kauze litoměřických soudců, nebo v případu zastřeleného Roma v Tanvaldu a samozřejmě kauzou Rath. Možná nedokáži být dostečně vděčný když vyslovím myšlenku, že pracovat v justici čestně a v zájmu spravedlnosti je povinnost, na kterou paní doktorka práva "přísahala", nehledě na to, že je za to daňovými poplatníky náležitě placena. Pokud je však profesionálně poctivá práce hodná celostátní slávy, pak dodávám, že by bylo fér oslavovat i drtivou většinu národa.To se však neděje. Naopak! Ač poctivě pracujeme jsme za to mediálně odměněni rolí zneužívačů sociálního a zdravotního systému, kteří díky své ochotě žít na úkor budoucích generací, ženou republiku do ekonomické záhuby. Zkrátka a dobře.

Mám velkou obavu, že jak Jiří Pospíšil, tak Lenka Bradáčová, nejsou ve skutečnosti ničím výjimeční, a že jim je role miláčků národa svěřena proto, aby se před volbami staly ikonami obrody naší pravice. Jejím cílem je neztratit politický vliv na realizaci světa, který je vlídný jen pro horních deset tisíc.Trojský kůň je prověřená cesta k úspěchu. Nečas(pravice) není hloupý. Odvolání Pospíšila byl z jeho strany politický tah na šachovnici dějin. Určitě ví, jaké další tahy budou následovat. Nepochybně ví, že jejich úspěch stojí, lidově řečeno, na míře naší blbosti. Jestli budeme klást důraz na to, co ve svém profesionálním životě lidé jako Pospíšil a Bradáčová vykonat měli, co v zájmu řadových občanů nevykonali a nebo co v jejich nezájmu vykonali, či bez nároku na přemýšlení spolkneme třpytivou návnadu v podobě naděje, co vykonat mohou, abychom vylepšili Krylovo "ryjeme držkou zemi" o "ryjeme držkou zemi a anděl co při nás stojí má háček ve rtu".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…