František Štván: Přiznala se spolupracující svědkyně Ivana Salačová ihned po zatčení?

25.07.2015 20:38

Pokud soud prostřednictvím soudce Pacovského dospěl k názoru, že se doktor Rath toho z čeho byl obžalován dopustil, pak je výše trestu přiměřená. To musím konstatovat aby bylo jasné, že souhlasím s tím, aby šibalové za své činy tvrdě pykali. Jeden červíček pochybností mi přesto, možná díky sledování amerických thrillerů ze soudního prostředí, v hlavě vrtá.

František Štván: Přiznala se spolupracující svědkyně Ivana Salačová ihned po zatčení?
Foto: Hans Štembera
Popisek: U středočeského krajského soudu padl rozsudek v Rathove kauze. Vinen, 8,5 roku odnětí svobody a propadnutí majetku v celkové výši 23 milionů korun. David Rath se k soudu nedostavil

Není pochyb, že klíčovou osobou, která obžalované v kauze Rath dostala tak zvaně do tepláků, je spolupracující svědkyně Ivana Salačová. Velmi by mě zajímalo, jestli se okamžitě po svém zatčení postavila do role uvědomělé podezřelé, která se vteřinu po té co jí bylo sděleno z čeho je podezřelá kajícně přiznala a nebo se stala "Ferdyšem Pištorou" až tehdy, co ji byla nabídnuta role spolupracující svědkyně, která se může vyhnout tvrdému trestu. Podle mne je tento časový děj velmi důležitý, neboť pokud na počátku vypovídala jinak, tedy já nic já muzikantka, pak mám právo se ptát, jestli lze považovat za pravdivou výpověď, kterou Ivana Salačová orgánům činným v trestním řízení sdělila až po nabídce, která se, řečeno mafiánskou logikou Godfathera Vita, neodmítá. Z pouhého pozorování světa nemohu nevidět, že lidé jsou v zájmu svého prospěchu ochotni dělat nečestnosti pro mnohem menší profit, než byl Ivaně Salačové nabídnut. Za relevantní odpověď předem děkuji.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…