František Štván: Proč jdeme vlastně volit?

25.08.2013 13:28

Tuhle otázku si musím položit, když poslouchám názory zástupců politických stran a nejen jich, že jim nemá právo někdo vyčítat nějaký neetický postup, když to sám v minulosti dělal a ačkoliv ho ti, které dnes kritizuje, za to sami kritizovali, tak od neetického konání stejně neupustil, tak ať je dnes ticho.

František Štván: Proč jdeme vlastně volit?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Například prezident Zeman už dnes ví, že by zástupce koalice ČSSD - TOP09 nepověřil možností sestavit vládu. Přitom sám v minulosti po volbách uzavřel Opoziční smlouvu, což byl jen zastírací název pro smlouvu koaliční, s ODS, vůči které se před volbami vyjadřoval tak, že by si od ní pes nevzal kůrku. Uvědomuje si ČSSD, že když lídrem Ústecké kandidátky učinila poslance Foldynu, že tím rehabilituje ODSácké "Tluchoře"? Vždyť Jaroslav Foldyna v minulosti přijal jenom pro něj vytvořené lukrativní místo za to, že bude vůči své straně dál loajální, i když ho neudělala hejtmanem, ačkoliv ho jako kandidáta na hejtmana inzerovala?

Jeho instalací do čela kandidátky v Ústeckém kraji tak ČSSD říká, že pokud politik dává přednost svému osobnímu profitu před veřejným zájmem, dopouští se korupčního jednání jen tehdy, pokud je z jiné strany.

Uvědomují si ti, na které narážím, že svojí ubohou obranou - vždyť jste to dělali také - přiznávají, že když se dnes k moci derou způsoby, proti kterým se v minulosti vymezovaly, že to jsou POŘÁD způsoby neetické? Že tím vlastně přemýšlivému voliči vzkazují, že se kromě tváří nic v politice nezmění?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …