František Štván: Rétorika opět jako v německých válečných filmových týdenících

04.06.2014 11:28

Běžnou součástí pořadů odhalující realitu druhé světové války jsou fragmenty z dobových filmových týdeníků ve kterých záběry z bojišť doprovází slova o připravenosti, odhodlání a zasazování úderů.

František Štván: Rétorika opět jako v německých válečných filmových týdenících
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

Vždy jsem si přál, abych něco podobného nemusel zažít. Bohužel se mé přání kříží s realitou dění na Ukrajině, které je z různých koutů světa doprovázeno slovy, které mi připomínají komentáře z říšských kin. Nikdo navenek válku nechce a přesto musíme být připraveni, odhodláni a být vděčni za zasazování smrtelných úderů těm, kteří za to údajně  mohou. A o tom kdo za to může bude opět rozhodovat propaganda a oficiální  názor konkrétních politických reprezentací. Nepřítel bude ten, na koho se ukáže. Přitom je všude kolem nás. Je to globální nenažranost tak zvaných elit, pro které je výhodnější předložit obyčejným lidem místo sociálních jistot nepřítele. Ne náhodou je například ve hře navracení poplatků za lékařskou péči, neboť nám ze zámoří vzkazují, že potřebujeme více peněz na zbrojení. Nepřítel opět nespí a na výrobě zbraní, a u nás i na jejich nákupu(Kassa, Pandury, Tatrovky) se dá tak snadno a hodně vydělat. "Omnipolové" nepochybně mlaskají blahem, neboť  volové to všechno zaplatí. Bohužel nejen ze svých daní, ale i vlastní krví. Válka je vůl!!!

František Štván

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vasevec.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…