František Štván: Rusnok bude potřebovat hlasy sto jedna slepců

12.07.2013 7:28

Proč si to myslím? Nepovažuji totiž za politicky korektní jedním dechem vyslovit důvěru Rusnokově vládě a druhým vykřikovat, že je všechno lepší než vláda Nečasova, neboť její chod ovlivňovali lidé, které Policie ČR podezřívá z trestné činnosti.

František Štván: Rusnok bude potřebovat hlasy sto jedna slepců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok si připíjí s Vratislavem Mynářem

Pokládal bych totiž za naprosto logické, kdyby se podezíravě podívala i na pana ministra Fischera, neboť to vypadá, že žádný jiný ministr si ve své funkcí nepřijde na tak obrovské peníze. I člověku mdlého rozumu musí být jasné, že by se bez ministerské nominace pan Fischer zřejmě ještě dlouho topil v dluzích.

Na rychlém splácení Fischerova dluhu mne provokuje slovník, kterým své náhlé zbohatnutí obhajuje. Podle mne, když kdokoliv není schopen splatit dluh z vlastních prostředků či se není ochoten zadlužit, pak mu nezbývá nic jiného než jít žebrat. O žebrání však ze strany pana Fischera nepadlo ani slovo. Naopak, v pozici dlužníka s přislíbeným mocenským postavením říkal, že urychleně jedná o splacení dluhu a snad nejsem paranoidní když si myslím, že výsledkem jednání, na rozdíl od žebrání, může být dohoda a ne každá je čestná.  

Bohužel, Fischer není jediným členem Rusnokovy vlády, k vůli kterému by poslanci, pokud radikální očištění politiky od klientelistických vazeb myslí smrtelně vážně, neměli Rusnokovu vládu podpořit. Tím členem je ministryně spravedlnosti Benešová, která se brání zveřejnit rozsah práce, za kterou od Ústeckého kraje inkasovala více jak tři milióny korun. Kdyby vstávala a usínala s předsevzetím, že se bude v politických funkcích chovat transparentně, pak by jí nemělo dělat problém ukázat, na jakých kauzách pracovala a kolik času jim její právní kancelář věnovala. Odborná veřejnost by pak nepochybně vynesla ortel, jestli se jednalo o adekvátní finanční plnění.

Zkrátka a dobře. Po Nečasově vládě rozhodně smutnit nebudu, ale to neznamená, že jsem veselý z toho, že budeme mít vládu, jejíž členové mají máslo na hlavě. Já ho na jejich hlavách vidím, neboť mi nejde o moc a politikaření. Komu o jde  tohle až na prvním místě, ten máslo na jejich hlavách samozřejmě nevidí. Proto si troufnu tvrdit, že Rusnok bude potřebovat hlasy sto jedna slepců.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…