František Štván: Senátore Kubero, proč je podle vás blbost, aby mladí lidé měli práci?

08.12.2012 14:05

Evropská komise k zaměstnanosti mládeže chce ve svém balíčku opatření doporučit svým členským státům zavedení záruk pro mladé lidi...

František Štván: Senátore Kubero, proč je podle vás blbost, aby mladí lidé měli práci?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

Evropská komise k zaměstnanosti mládeže chce ve svém balíčku opatření doporučit svým členským státům zavedení záruk pro mladé lidi. Ty by měly zajistit, aby mladí lidé do 25 let čtyři měsíce poté, co ukončili své formální vzdělávání nebo, se stali nezaměstnanými, dostali kvalitní nabídku zaměstnání, dalšího vzdělávání, učňovské přípravy nebo stáže. K tomuto účelu se má plně využívat Evropský sociální fond a ostatní strukturální fondy a díky nim rychle zavést a neustále zdokonalovat systém záruk pro mladé lidi.

Opravdu nechápu, co na tom primátoru a senátoru Kuberovi z ODS vadí a proč to pokládá za blbost okopírovanou z archivů Československé socialistické republiky. Musím se, ač nebolševik, přiznat, že povinný nástup mladých lidí po ukončení vzdělání do pracovního procesu bylo to poslední, co mi na bývalém režimu vadilo. Ale budiž, proti gustu žádný dišputát. Jenomže gusto pana senátora má mezery. Existují i jiné strukturální fondy EU, z kterých se soukromým osobám darují i desítky miliónů korun na výstavbu privátních hotelů, penzionů, sjezdovek, lázeňských objektů, divadel, tenisových hal, školících zařízení a Bůh ví co ještě. A to za relikt socialismu, pokud jsem to nepřeslechl, senátor Kubera a "jeho" pravičáci nepovažují. Proč?

Snad proto, že brát "sociální" dávky v řádech miliónů i na to, aby potomci příjemce měli co dědit, EU lidem nenařizuje? Ono opravdu nelze přehlédnout, že za relikt socialismu pan senátor považuje vše, co lidem stát (EU) nařídí. To by možná vysvětlovalo, proč lidé smýšlející jako on nezákonně optimalizují státem nařízenou daňovou povinnost. Volně přeloženo, vyhýbání se povinnosti platit daně je v duchu Kuberovi logiky boj modrých konzervatistů proti socialismu. Senátore Kubero, ať přednostně mladí lidé za peníze EU "socialisticky" pracují, než aby šly přednostně a "nekapitalisticky" na zvelebování privátního majetku.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

8:29 Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

V posledních dnech většině občanů pohnulo žlučí vyjádření starosty pražské části Řeporyje Pavla Novo…