František Štván: Tajné hlasování opět zaručuje beztrestnost!

20.08.2013 20:51

Včerejší hlasování zastupitelů Ústeckého kraje, kterým rozhodli, že přijímají korekci za předražené zakázky placené z dotací z Bruselu, proběhlo tajně. Prý proto, aby se hlasující do budoucna vyhnuli případnému trestnímu stíhání.

František Štván: Tajné hlasování opět zaručuje beztrestnost!
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Dali tak prý na radu právníků. Jakých? Snad ne z právní kanceláře současné ministryně spravedlnosti v demisi Marie Benešové, která si pozastavila členství v ČSSD, ale na Ústecké kandidátce do předčasných voleb údajně figuruje na jednom z čelních, zaručeně volitelných míst? Slůvko "snad" používám proto, neboť je to pro mne stejně nepřijatelné jako fakt, že komunista Bubeníček se svými soudruhy a jeho náměstkyně sociální demokratka Vaňhová se svými přáteli, v době, kdy se slůvko transparentnost skloňuje ve všech pádech, oprášili způsob hlasování, který je příčinou mnoha nikdy nepotrestaných ekonomických lumpáren.

Kdybych já byl v roli hejtmana, tak bych nezavrhl jenom tajné hlasování, ale byl bych tím, který by jasně ukázal na ty, kteří za ekonomické nedostatky v Regionálním operačním programu ROP Severozápad nesou politickou odpovědnost. A to i za cenu, že bych musel ukázat do svých řad. Například jeho současný  první náměstek Rybák (KSČM) byl za hejtmanství Vaňhové mlčícím předsedou kontrolního výboru, neboť si možná po své první nováčkovské kritice vzal její varování, že teď už je v jiné pozici (uvolněný, tedy luxusně placený předseda kontrolního výboru) k srdci.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…