František Štván: Účast Davida Ratha v předčasných volbách by demokracii neohrozila

05.09.2013 7:34

Výkon advokacie se řídí nejen zákonem o advokacii, ale i etickým kodexem. Nikdo z advokátů tedy není oprávněn o někom prohlašovat, že se dopustil trestné činnosti či ji organizoval. Toto může učinit pouze nezávislý soud. Proč to zmiňuji?

František Štván: Účast Davida Ratha v předčasných volbách by demokracii neohrozila
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Dočetl jsem se, že David Rath může kandidovat a také, že má advokát Láska velký problém, neboť  o jiných advokátech prohlásil, že se trestné činnosti dopouštěli. Byť nejsem advokát, tak mi nic nebrání, abych se jako advokát mohl v jednotlivostech chovat. Proto v duchu etického kodexu advokátní komory prohlašuji, že by mi kandidatura Davida Ratha v předčasných volbách nevadila. Dokonce bych mu, jako svůj občanský protest proti jeho nestandardnímu vazebnímu zadržování, dal preferenční hlas. Nehledě na to, že součástí jeho případného trestu by neměla být jeho totální společenská likvidace. Už proto, že se ti, kteří pletichaření při veřejných zakázkách porevolučně "vymysleli", zákonodárně "kryli" a opozičně-smluvně "legalizovali", těší díky svému předešlému či současnému ústavnímu postavení "nařízené" společenské úctě se všemi  zákonem danými výhodami. "Příčiny" vynášet do nebe a "následky", notabene neodsouzené, srážet automaticky do pekla, to prostě není můj styl.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

9:44 Filip Šebesta: O prvním máji a dvou různých hloučcích

První máj je v Čechách – pod vlivem veršů Karla Hynka Máchy, tedy nejpozději od dob národního obroze…