František Štván: Vážené hlavy států, politici a novináři z celého světa, vážení pozůstalí

24.07.2014 18:00

Otevřený dopis všem osloveným.

František Štván: Vážené hlavy států, politici a novináři z celého světa, vážení pozůstalí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dopravní letadlo, ilustrační foto

Hromadná smrt cestujících z letadla, které dopadlo při letu z Holandska  do Malajsie na znepřátelenou Ukrajinu, je  tragická, ať jsou příčiny katastrofy jakékoliv. Proto vás všechny, neboť převažují názory, že k pádu došlo díky sestřelení, vyzývám, aby jste v zájmu smysluplného uctění všech zbytečně zesnulých, udělali maximum, aby tragickým následkem  této katastrofy nebyla jakkoliv rozsáhlá válka, která by sebou přinesla  další  oběti.

Jsem přesvědčený, že tím v prvé řadě splníte přání zesnulých, neboť by  rozhodně nechtěli, aby jejich blízcí a všichni lidé, kteří jejich tragického skonu litují, museli také, v zájmu bezohledných, a bohužel  o to víc  vlivných globálních  společenských menšin, umírat. Nedávejte prosím prostor volání: "oko za oko, zub za zub" a neověřeným spekulacím majícím sílu jiskry, díky níž může vzplanout nezvládnutelný požár.

Naopak takové chování, poučeni tragickou historií lidstva,  odsuzujte a každého kdo by  takto rozséval nenávist mezi národy, vahou svých mandátů či myšlenek umlčte.

Důrazně proto opakuji. Tito mrtví lidé si především zaslouží, aby jejich zbytečná smrt nebyla příčinou zbytečné války. Jsem si jistý, že jenom mírem mohou slušní lidé na celém světě vyjádřit čest jejich památce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…