František Štván: Vinit z problémů státu sociální výdaje či zrušení regulačních poplatků, může jen zabedněný vůl

06.06.2014 11:02

Musím být, ač nerad, ve svém vyjádření expresivní, neboť, neb nejsem postižen ideologickou slepotou, dlouhodobě vnímám, že ekonomické problémy státu způsobovala, způsobuje a způsobovat bude doslova institucionálně nastavené jeho "legální" rozkrádání prostřednictvím vyvolených.

František Štván: Vinit z problémů státu sociální výdaje či zrušení regulačních poplatků, může jen zabedněný vůl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Silným důkazem pro mé tvrzení jsou, byť možná pro ministra financí Babiše ne, ale pro lidi se zdravým selským rozumem ano, aktuální senzační odhalení bezedného plýtvání s veřejnými prostředky na všech ministerstvech, které si zadal sám  pan ministr Babiš. Pokud si k těmto astronomickým číslům přidám ta, která nebyla odhalena, ačkoliv mají svoji tvář, stejně jako má tvář manželka detektiva Kolomba, byť jí nikdo neviděl, a znásobím je více jak dvaceti lety "demokratické" vlády neviditelné ruky trhu a přidám k tomu šibaloviny na komunální a krajské úrovni, pak mi musí vyjít výsledek, který se rovná výši našeho zadlužení. Relevantně zpochybnit tuto, celým národem od listopadu viděnou, pravdu, nemůže ani úspěšný podnikatel v čele ministerstva financí.

Proto si o něm musím, ač to není nic osobního, myslet, že i on je, pokud bude volat např. po navrácení regulačních poplatků, tím, koho zmiňuji v posledních dvou slovech nadpisu svého názoru. Sociální výdaje a důchody byly, jsou a budou,  jedním z mála výdajů státu, z kterých si vyvolení neuloupli perníček v nominální hodnotě desítek sta miliard korun na vylepšení svého sociálního statutu a tím že neskončily na účtech ke globálním lumpům přívětivých ostrovech, měly pozitivní vliv na udržení spotřeby obyvatelstva, která je jedním z důležitých ukazatelů zdravého ekonomického vývoje státu. Proto si na svých slovech v názvu svého zamyšlení trvám!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…