František Štván: Vrána k vráně sedá, Špaček Kalouska si hledá

24.09.2011 7:33 | Zprávy

Nikdy jsem nepovažoval Ladislava Špačka za experta na etiketu. Jsem totiž přesvědčený, že mu tato pověst byla účelově "přidělena", aby si mohl za zásluhy pohodlně vydělávat na chléb vezdejší. Ještě nedávno vyučoval zvolené politické vedení a zaměstnance Magistrátu města Ústí nad Labem za sedmimístnou částku slušnému chování.

František Štván: Vrána k vráně sedá, Špaček Kalouska si hledá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Troufnu si tvrdit, že bašt ODS toužících za velké peníze daňových poplatníků po tomto druhu vzdělání, bylo nepochybně mnohem víc. Pod vlivem Špačkových školení se na veřejnosti tehdejší primátor Ústí nad Labem, dnes poslanec za ODS Kubata, dopouštěl verbálních slibů násilí vůči rozhodčím hokejového utkání a to jenom proto, že se mu výsledek zápasu nelíbil. Podobnost s Kalouskovým postojem proto není náhodná, pokud i Kalousek prošel stejným školením.  Nepřekvapuje mně, že Špaček schvaluje primitivní násilí. Výsledky jeho práce  jsou konec konců veřejné a Bůh ví, že pro něho nejsou dvakrát lichotivé. Dostatečným důkazem je, mírně řečeno, neetická privatizace psací pomůcky vyrobené z drahých kamenů presidentem Klausem. Nejsmutnější na Špačkově pokloně Kalouskovi je, že na poli slušného chování plní roli kozla v zahradnickém úboru. Ač "noblesu" vyučuje, na sobě nezapracoval.

Vyšlo na serveru vaše věc. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Kauza Čapí hnízdo po volbách

12:17 Zdeněk Jemelík: Kauza Čapí hnízdo po volbách

Výsledek voleb do Evropského parlamentu je dalším dokladem, že selhalo trestní stíhání jako prostřed…