František Štván: Za Kalouskovu narážku na A. Hitlera trpaslíci rozhodně nemohou

20.03.2012 20:41

S určitou mírou nadsázky si troufnu tvrdit, že se ministr Kalousek musel už jako dítě chovat - lidově řečeno - jako umanutý spratek, kterému nedělalo problém k prosazení svých zájmů vymyslet příběh, který všechny kolem něho ukazoval ve špatném světle. Normálnímu člověku, kterému byl dán do vínku průměrný obsah cti vtěle, by totiž z mezer mezi řádky Holešovské výzvy nemohla, stejně jako hloupost, "vykvést" asociace na jakéhosi malíře pokojů v Německu...

František Štván: Za Kalouskovu narážku na A. Hitlera trpaslíci rozhodně nemohou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas s Karolínou Peake ve sněmovně

Ano, spolu organizátor Holešovské výzvy Slávek Popelka, který rozhodně není ostřílený (o to víc může být čestnější) rétor jako ministr Kalousek, skutečně řekl, že cílem výzvy je nejen demise vlády a presidenta, ale i zrušení politických stran a výměna soudců. Přesto, lépe řečeno právě proto, Kalouskova podpásová narážka kulhá na obě nohy.

Tak za prvé. Demise vlády a presidenta není to samé co nedemokratické násilné svržení o kterém, jestli mi něco neuniklo, nepadlo ani slovo. Demise je totiž legitimní politický krok a pan Popelka má právo si ho přát. Troufnu si tvrdit, že by se většině národu ulevilo, kdyby vláda a V. Klaus tento krok učinili. Ani volání po zrušení (i to lze v demokratické společnosti učinit) politických stran k narážce na A. Hitlera ministra Kalouska neopravňovalo. Pan Popelka možná jen jinak vyjádřil své přesvědčení, že politické strany (jistě tím především myslel strany vládní koalice) jdou proti Ústavou zaručeným právům občanů této země. Kalouskův strach o demokratický vývoj naší země byl tak stejně přehnaný, jako kdybych po vyslechnutí plánů vládní trojkoalice hlásal, že jejím cílem jsou lidé umírající bez dostatečných prostředků hlady na ulici. A jsme u výměny soudců. Co k tomu dodat. Snad jen povzdechnutí, že by si odejmutí taláru, ke kterému lze po splnění zákonných podmínek legálně přikročit, někteří z nich nepochybně zasloužili. Konec konců si to přeje i náměstek ministra spravedlnosti Filip Melzer, který řekl: "Chceme v zákoně explicitně zdůraznit, že za rozhodování zcela mimo jakýkoliv běžný rámec a meze rozumné argumentace může být soudce potrestán. Není možné, aby špatná rozhodnutí byla kryta výmluvou na právní názor." Pic kozu do vazu. Není to to samé po čem volá pan Popelka?

Podtrženo sečteno. Za vše, tedy ani za každou hloupost, nemohou trpaslíci, jak s chutí v TV u "Moravce" dodával ministr Kalousek na kritiku svého oponenta. A za jeho hloupou narážku na A. Hitlera? Za tu nemohou tuplem.

František Štván

Vyšlo na serveru Vaše věc, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…