František Štván: Zbrojním průkazem nevystřelíš!!!

28.02.2015 17:09

Naprosto nechápu jednostranně mediálně vedenou přestřelku o tom, za jakých podmínek vydávat občanům zbrojní průkazy. Důvodem k výměně těchto názorů je i informace, že sami příbuzní střelce z Uherského Brodu žádali PČR, aby mu byl odebrán právě přiznaný zbrojní průkaz, neboť vykazuje znaky chování, které se s držením zbrojního průkazu neslučují.

František Štván: Zbrojním průkazem nevystřelíš!!!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Bohužel, PČR rozjela jen úřední mašinérii, která měla vyústit v lékařské přezkoumání jeho zdravotního stavu, místo toho, aby vážnou informaci ze strany příbuzných (kdo by ho lépe mohl znát než oni) pojala jako hrozbu potencionálního obecného ohrožení a učinila co nejrychlejší kroky (podle mne mohla vykonat rutinní prohlídku uložení zbraní v bytě střelce, což ji myslím zákon dovoluje), aby podezřelému člověku byly odebrány legálně držené zbraně do doby, kdy bude naprosto jasné, že je jeho duševní stav takový, že nezavdává obavu z ohrožení společnosti. 

Zbrojním průkazem nikdo nikoho nezastřelil, k tomu je nutná zbraň, byť zpřísňování  vydání "zbrojáků" nezpochybňuji.  A právě v tomto nekonání, ač jsem právní laik, vidím pochybení PČR. Pokud by jí však preventivní odebrání zbraní i prostřednictví vstupu do jeho bytu  neprůstřelně zakazovala legislativa, pak jde vina za našimi zákonodárci. Už je slyším, jak se vymlouvají, že jim legislativní  noty kontrolují odborníci, místo toho, aby sami používali selský rozum.  Přitom naše zem odborníky na ekonomický a bezpečnostní chod státu 25 roků nedisponuje. Nebo vše, co ekonomicky a morálně  zdevastovalo a devastuje naši zem, je dílem odborníků? 

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …