Hana Lipovská: Už se deru do účtárny

02.09.2020 21:23

Komentář na facebookovém profilu k seznamování s jednotlivými oblastmi fungování České televize

Hana Lipovská: Už se deru do účtárny
Foto: archiv H. Lipovská
Popisek: Hana Lipovská

Dnes dopoledne jsem se zúčastnila části jednání dozorčí komise, která je poradním orgánem Rady České televize ve věcech kontroly hospodaření ČT.

Považuji taková setkávání za velmi užitečná.

Zároveň jsem v uplynulých dnech obdržela dopis generálního ředitele ČT, který se navzdory osobnímu oslovení objevil na sociálních sítích, a ve kterém mě mimo jiné zve třeba i do "provozního úseku Hasiči ČT". Věřím, že se se stejnou vstřícností setkám, pokud budu chtít navštívit třeba útvar financí.

Vzhledem k transparentnosti zveřejňuji odpověď generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi též:

Vážený pane generální řediteli,

děkuji Vám za Váš dopis ze dne 31. srpna 2020 a Vašim kolegům i touto cestou upřímně děkuji za zprostředkování velmi zajímavé prohlídky vybraných prostor budovy České televize, zejména pak jejího technického zázemí.

Tato prohlídka pro mě byla zajímavá. Byla totiž podnětným doplněním všemožných vyjádření a dokladů, které se ke mně nyní dostávají. Dokreslila též rozhovory, které vedu s různými zaměstnanci a blízkými spolupracovníky ČT. Jsem jim za jejich aktivní a otevřené podněty a připomínky velmi vděčná.

Jako člen Rady ČT nechci narušovat chod ČT. Ráda proto budu i nadále využívat nabídky k neformálním setkáváním s jednotlivými zaměstnanci České televize, včetně členů managementu, k diskusím a ke konzultacím, které nebudou zasahovat do pracovní doby, a především do fungování zázemí ČT. Vámi naplánovanou dodatečnou exkursi pro Radu ČT ale opět kdykoli se zájmem absolvuji.

Těším se, že tak, jako se podle Vaší laskavé nabídky mohu s důvěrou obrátit na Váš sekretariát, abych se seznámila s provozními úseky Hasiči ČT, Výrobna chladu nebo Strojovna vzduchotechniky, budu se na Váš sekretariát moci s důvěrou také obrátit, abych se detailně seznámila též s Útvary generálního ředitele ČT:

  • Korporátní vztahy a komunikace;
  • Obchod a reklama;
  • Vývoj pořadů a programových formátů;
  • Program;
  • Výroba;
  • Marketing a nová média;
  • Finance.

Vážený pane řediteli, ode dne zvolení do funkce člena Rady ČT jsem byla příjemně překvapena a upřímně potěšena nejen ochotou, ale zejména vlastní iniciativou jednotlivých pracovníků a spolupracovníků České televize, kterým stejně jako mně záleží na účelném a hospodárném využívání finančních zdrojů a majetku veřejnoprávního média. Vážím si toho, že mě s jednotlivými oblastmi fungování České televize ochotně seznamují a pevně věřím, že díky těmto konzultacím budu moci přispět k tomu, aby Česká televize plnila svou službu veřejnosti tak, jak jí ukládá zákon.

Zůstávám se srdečným pozdravem

Hana Lipovská
členka Rady České televize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…