IZIP: Společnost odmítá být terčem politického boje

07.12.2012 20:07

Společnost IZIP se důrazně ohrazuje proti několika nepravdám, které zazněly v subjektivně laděném textu komunálního politika MUDr. Martina Jana Stránského na serveru Parlamentnilisty.cz.

IZIP: Společnost odmítá být terčem politického boje
Foto: red
Popisek: IZIP

Pan Stránský se v něm dopustil hned tří nepravd v jediném odstavci, které nelze odbýt mávnutím ruky. Za prvé: Není pravda, že „hloubková kontrola ve VZP dokázala škodu přesahující 450 milionů korun na projektu elektronických zdravotních knížek IZIP“. V době uveřejnění článku nebyly výsledky kontroly ministerstva zdravotnictví známy ani zveřejněny. Výše citovaná věta vznikla svévolným žonglováním s parafrázemi výroků některých médií, týkajících se průběhu ministerské kontroly. Nikde se však neobjevilo slovo důkaz, poprvé ho  použil  pan Stránský. Disponuje snad nějakými důkazy, o nichž nikdo jiný nemá tušení? V tom případě nechť je předloží a vyvaruje se tak riziku, že bude obviněn ze zatajování závažných důkazů.

Za druhé: Není pravda, že si „VZP projekt objednala bez výběrového řízení“. Pravda to ani být nemůže, neboť veškeré smluvní vztahy od roku 2004 mezi VZP a IZIP vzešly z výběrových řízení a v duchu litery Zákona o zadávání veřejných zakázek.

Za třetí:  Není pravda, že „do vyšetřování se zapojil Interpol a začal prověřovat vazby lidí ze zahraničí figurujících v projektu.“ Společnost IZIP se podobným dezinformacím brání už od letošního srpna a dokázala, že ve skutečnosti se pouze Policie ČR obrátila na Interpol se žádostí o spolupráci při prověřování několika trestních oznámení, které podali vloni současní nebo bývalí představitelé strany Věci veřejné.

Právě za politickou stranu Věci veřejné (VV) Martin Jan Stránský neúspěšně kandidoval do Senátu. Nyní je zastupitelem Prahy 1, kam kandidoval rovněž za VV. V poslední době vstoupil do klubu zastupitelů Prahy 1 TOP 09, politické strany, jejíž ministr Leoš Heger řídí ministerstvo zdravotnictví.

Společnost IZIP odmítá být terčem a prostředkem jakéhokoliv politického boje či snahy o zviditelnění některých politiků.  

Mgr. Martina Klapalová, tisková mluvčí IZIP, a.s.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.